HDP, Belçika ve Almanya'da temaslarda bulunacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş başkanlığındaki heyet, 27-28 Eylül’de Brüksel’de, 29 Eylül’de ise Berlin’de görüşmeler yapacak.

HDP, Belçika ve Almanya'da temaslarda bulunacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlığındaki heyet, Belçika’nın başkenti Brüksel ve Almanya’nın başkenti Berlin’de görüşmeler yapacak.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Demirtaş başkanlığındaki heyette Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın da yer alacağı belirtildi.

HDP heyeti, 27-28 Eylül tarihlerinde Brüksel’de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüşecek.

29 Eylül’deki Berlin ziyaretindeyse Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in yanısıra Almanya Sol Parti ve Alman Yeşiller Partisi liderleriyle de görüşmeler yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER