HDP, Edirne'den Hakkari'ye 'Hayır'ı anlatacak

HDP, referandum kampanyasının ikinci ayağına, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulundukları Edirne ve Kandıra Cezaevleri önünden başlayacak.

HDP, Edirne'den Hakkari'ye 'Hayır'ı anlatacak
 HDP Sözcüsü Osman Baydemir, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında HDP’nin referandum kampanyasının ikinci ayağına 29 Mart Çarşamba günü başlayacağını söyledi.

66 il ve ilçede etkinlik düzenlemeyi planlayan HDP, 15 ilde miting yapacak. Son miting Diyarbakır’da olacak. HDP’nin miting tarihleri şöyle:

1 Nisan – Bursa
1 Nisan – Hatay
2 Nisan – Adıyaman
2 Nisan – Aydın
8 Nisan – Adana
8 Nisan – Kocaeli
8 Nisan – İzmir
9 Nisan – Mersin
9 Nisan –  Antalya
9 Nisan – İstanbul
9 Nisan – Ankara
11 Nisan – Batman
13 Nisan – Yüksekova
14 Nisan – Van
15 Nisan- Diyarbakır

‘HAYIRLI NEWROZ’UN MORALİYLE HAZIRLANIYORUZ’

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, şu bilgileri verdi: “Temmuz 2016’dan bugüne değin 37 HDP il eş başkanı, 97 HDP ilçe eş başkanı tutuklandı. Şu anda yönetimde olan 27 il ve 84 ilçe eş başkanımız tutuklu bulunmaktadır. 13 milletvekilimiz, 2 MYK, 5 PM üyemiz ve 750’yi aşkın il ve ilçe yöneticimiz tutuklu. 85 belediye başkanımız tutuklu, 70’i aşkın belediyemize kayyum atandı. HDP’de olan ve HDP ile ortak yürüyen en az 10 bin insan gözaltına alındı. Toplamda 5 bini aşkın tutuklama gerçekleşti ama biz HDP olarak topluma dayatılan baskı politikasına boyun eğmeyişinin ifadesi olan Newroz ve Newrozla gelişen büyük moralle 16 Nisan’a hazırlanıyoruz.”

Baydemir şöyle konuştu: “2017 Newroz’u hayırlı bir Newroz olarak kaydedilecektir. 2017 Newroz’u 2013 Newroz’unun ruhuna sahip çıkan bir Newroz olmuştur. 2017 Newroz’u yakın gelecekte Türkiye siyasal yaşamında büyük değişimlere tanıklık edeceğimizin işaretlerini içermektedir. 2 yıldır dayatılan ‘Çökertme Planı’nın 2017 21 Mart’ında çöktüğünün göstergesidir.”

‘KURKUT CİNAYETİNİN AMACI NEWROZ’U SABOTE ETMEKTİ’

Diyarbakır Newroz’da polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut’a da değinen Baydemir, “Bir gazetecinin çekmiş olduğu fotoğraflar bunun güvenlikle ilgili olmadığını, Newroz’u sabote etme niyetli bir cinayet olduğunu açığa çıkardı. Bir kez daha özgür basın geleneği hakikatin karartılmasının önüne geçmiş oldu. Kemal Kurkut’un faillerinin cezalandırılması ve arkasındaki tüm saikin açığa çıkarılması için HDP olarak çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

EDİRNE VE KANDIRA CEZAEVLERİ ÖNÜNDE ETKİNLİK

HDP, referandum kampanyasının ikinci ayağına Eş Genel Başkanlarının tutuklu bulunduğu Edirne ve Kandıra Cezaevleri önünde, 29 Mart Çarşamba günü başlayacak. 1-20 Mart tarihleri arasında 17 ulusal kanalda HDP’nin faaliyetlerine hiç yer verilmediğine işaret eden HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Referanduma faşizan bir ortamda gidiyoruz” yorumunu yaptı. Hükümetin dışarıda ‘adeta bir Haçlı-Hilal savaşı başlatmanın gayreti içinde olduğunu’ ifade eden Baydemir, “Türkiyeli yurttaşlarımızın da çifte vatandaşlıklarının elinden alınacağı bir atmosfere doğru gidiyoruz. O yüzden HAYIR hepimizin hayırıdır” ifadesini kullandı. Baydemir, konuşmasının sonunda, “Tek adamlık, kulluktur. Kulluk ancak ve ancak Allah’adır. Onun dışındaki tüm tekçi anlayışlar şirktir” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER