HDP heyeti temaslarına Goran Hareketi ile devam etti

Federal Kürdistan'daki temaslarını sürdüren Selahattin Demirtaş liderliğindeki HDP heyeti, programlarının dördüncü gününde ilk olarak Goran Hareketi Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

HDP heyeti temaslarına Goran Hareketi ile devam etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş liderliğindeki HDP heyeti, Hewlêr'de iki gün süren temaslarının ardından dün geldikleri Süleymaniye'de, YNK Genel Sekreteri Celal Talabani ve Tevgera Azadi'ye (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) yaptıkları ziyaretlerin ardından akşam saatlerinde de YNK Politbüro'sunu ziyaret etti. Heyet burada YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar ve diğer politbüro üyeleri tarafından karşılandı. 

Ziyaret kapsamında iki taraf arasında gerçekleştirilen görüşme ardından HDP heyeti adına Selahattin Demirtaş ve YNK Politbürosu adına Mele Bahtiyar ortak basın açıklaması düzenledi. 

Bahtiyar: YNK olarak Bakur Kürdistan'daki faaliyetleri destekledik

Basın açıklamasında konuşan Mele Bahtiyar, "Böylesi bir süreçte özellikle de Bakur Kürdistan'dan bu düzeyde bir heyetin ziyarette bulunması çok önemlidir. YNK olarak bizler her zaman Bakur Kürdistan'da yürütülen faaliyetleri destekledik. Bu çerçevede faaliyet ve diyaloglarımız halen devam etmektedir. Başur Kürdistan'da da birçok sorun yaşanmaktadır ve bu sorunların çözümü doğrultusunda da çabalar harcanıyor. HDP heyetinin de bu sorunların çözümünde yer almasını çok olumlu buluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Demirtaş'tan YNK'ye teşekkür 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, öncelikle YNK Genel Sekreteri Celal Talabani ve YNK Politbüro üyelerine yaptıkları ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demirtaş ardından da şunları belirtti: "Kuşkusuz ki, YNK her zaman Bakur Kürdistan'daki faaliyetleri takip etmiş ve desteğini eksik etmemiştir. Bizler tüm bunları görüyor ve burada teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. YNK, Kürt halkı için yürüttüğü faaliyetleri bilinen bir partidir. YNK ile yaptığımız görüşmede de Başur Kürdistan'daki diğer siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerdeki çerçeveyi ele aldık."

Bu ziyaretle günü kapatan HDP Heyeti, programlarına bugün ise Goran Hareketi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek devam etti.

Goran Hareketi'nin Zergete Tepesi'ndeki Genel Merkezi'ne gelen heyeti, burada Goran Hareketi Genel Başkanı Newşirwan Mustafa adına yardımcısı Ömer Said Ali karşıladı. HDP heyeti ile Goran Hareketi arasındaki görüşme devam ederken, görüşmenin sona ermesi ardından basın açıklamasının yapılması bekleniyor. 

HDP heyetinin Goran Hareketi ile görüşmesinin ardından programları dahilinde Kürdistan bölge parlamentosu başkanı Dr. Yusuf Mihemed'i de ziyaret edeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER