HDP: Kaplan'ın ırkçı tweeti anlayışımıza uymuyor

Hasip Kaplan, Twitter'dan yaptığı paylaşımlar üzerine HDP'den gelen, "Irkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikalarıyla hiçbir ilgisi yoktur" açıklamasının ardından istifa kararı aldı. Kaplan "Siyasetten de partiden de istifa ediyorum" dedi.

HDP: Kaplan'ın ırkçı tweeti anlayışımıza uymuyor
HDP eski milletvekili Hasip Kaplan’ın, partinin 11 Şubat’ta yapılacak kongresiyle ilgili dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamalar istifa kararıyla sonuçlanan bir polemiğe neden oldu. Kaplan, Twitter paylaşımında, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek” ifadelerini kullandı.


HDP de aynı akşam, Kaplan’ın tweetleriyle ilgili açıklama yaptı.

HDP’nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kaplan’ın görüşlerinin partinin politikalarını yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, “Hasip Kaplan’ın Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi de kurumsal hesabından, “Bütün halkların partisi olup, halkların kendi emek, kimlik, inanç, renk ve tonlarıyla oluşturmuş oldukları bir Türkiye demokrasi zenginliğidir. Hasip Kaplan’ın açıklamalarını kınıyoruz” açıklaması geldi.

Bu gelişmelerin ardından Hasip Kaplan sabaha doğru attığı bir tweetle, ‘siyasetten de partiden de’ istifa etme kararı aldığını duyurdu ve ekledi: “Kürt ulusal kongresine bir Türk temsilci seçilirken yapmalıydım, bağışlayın.”
(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER