HDP Milletvekili Demirel'in tutukluluk haline devam kararı

Tutuklu yargılanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HDP Milletvekili Demirel'in tutukluluk haline devam kararı
Polisin mahkemeye gönderdiği istihbari bilgi notunun ardından tutuksuz yargılandığı davada tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.


Demirel, 13 Aralık günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Demirel, hasta olduğu için Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı. HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Ziya Pir ve Feleknas Uca'nın da izlediği duruşmada Çağlar Demirel'in avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ilk söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra konuşan Demirel'in avukatları Reyhan Yalçındağ Baydemir, Mesut Beştaş ve Mehmet Emin Aktar "Müvekkilimizin tutuklu olması yasaya ve anayasaya aykırıdır. Müvekkilimizin tutukluluğu hak ihlali olmaktan çıkıp, Türk Ceza Kanunu'na göre suç oluşturmaktadır" dedi.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Çağlar Demirel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER