HDP'li Bakan Adalet Yürüyüşü'nde

7 Haziran sonrası kurulan seçim hükümetinde HDP’den bakan olarak görev yapan Ali Haydar Konca, Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. Konca, “Geçici değil uzun süreli, Türkiye’de demokrasinin yeniden inşa edilmesine katkı yapacak bir birliktelik... İşbirliği gerekli. Bu sağlanırsa herkes kazanır” dedi.

HDP'li Bakan Adalet Yürüyüşü'nde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün dün yapılan 8. gününe 7 Haziran sonrası kurulan seçim hükümetinde HDP’den bakan olarak görev alan Ali Haydar Konca da katıldı.


Yürüyüşün sabah saatlerinde gerçekleşen 7 kilometrelik bölümüne Demokrasi İçin Birlik ve Diyalog Grubu üyesi olarak katıldığını belirten Konca, yürüyüşü desteklediklerini söyledi. Konca katılımının HDP adına bir temsiliyet içermediğini ama amacına ulaşması için bir aradalığın önemli olduğunu söyledi.

Konca’nın değerlendirmeleri şöyle oldu:

“HDP’nin de bileşeni olduğu Halkların Demokratik Kongresi yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Ayrıca HDP Eş Başkanı ve yöneticilerinin de destek açıklamaları oldu. İçeriği daha da dolmalı daha da netleşmeli. ‘Adalet’ subjektif bir kavram. Somut olarak Türkiye’de hukukun askıya alındığı bir dönemden geçiyoruz. Ama sadece Enis Berberoğlu değil, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı içeride. Belediyelere kayyumlar atandı. Bütün bunlar gündemleştirilmeli. Yeni bir anayasa çıkışı yapılmadan tüm milletvekilleri de bırakılsa çözüm olmaz. Bu nedenle yaşananlar bütün boyutları ile ele alınıp asgari bir programda buluşmak gerekli.”

‘KÖTÜ GİDİŞATA KARŞI HER SES DEĞERLİ’

Bugünkü kötü gidişata karşı çıkan her sesin değerli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyleyen Konca, tüm muhalefet kanallarının 2019’u da hedefleyecek şekilde bir program temelinde bir araya gelip güçlendirilmesi gerektiğini söyledi, “Umarım bu eylem buna vesile olur” dedi.

‘GEÇİCİ DEĞİL UZUN SÜRELİ BİRLİKTELİK ŞART’

Adalet Yürüyüşü’ne bir günlük temsili bir katılımdan öte sürecin birlikte örgütlenmesinden yana olduğunu söyleyen Konca bu konudaki görüşlerini şöyle ifade etti: “İlk olarak HDP’yi şiddetle eş tutan bir yaklaşım var. CHP bu tabloyu yıkmalı. İkincisi demokrasi kanalları açılırsa ancak bu birliktelikle açılır. Bu nedenle desteğin, işbirliğinin bir defalık, göstermelik değil, esas ve ilkeler temelinde bir program temelinde olması gerek. Geçici değil uzun süreli, Türkiye’de demokrasinin yeniden inşa edilmesine katkı yapacak bir birliktelik, işbirliği gerekli. Bu sağlanırsa bundan herkes kazanır.”

DEMİRTAŞ’TAN ‘DEMOKRASİ BİRLİĞİ’ MESAJI

Bu arada Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yürüyüşle ilgili, “Türkiye’de yeni bir süreç için çok daha geniş demokrasi birliklerinin ilkeli şekilde kurulması gerektiği” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

HDP’DEN BAYRAMDAN SONRASI KATILIM PLANI

HDP yetkililerinden edinilen bilgiye göre yürüyüşe temsili bir katılım da gündemde. Bayramdan sonra bir üst düzey heyetin yürüyüşe bir gün katılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER