İki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı

Resmi Gazete'de, iki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı. Kararnamelerle, Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu.

İki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 11 ve 12 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnameleri yayınlandı. Kararnamelerde, Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın kuruluşu, görev ve yetkileriyle ilgili düzenlemelere yer aldı.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile kurulan Devlet Arşivleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı ve genel bütçeye tabi olacak. Kararname ile Başkanlığın görevleri de belirlendi. Buna göre, Başkanlık, kamu, özel ve yurt dışı arşivlerinde bulunan devlet, millet hayatını ilgilendiren belgeleri tespit ve tescil edecek, sertifikalandıracak, gerektiğinde ise satın alarak devlet arşivlerine kazandıracak.

Kararname ile Başkanlığa bağlı 9 başkanlık ve bir özel kalem müdürlüğü oluşturuldu.

Buna göre başkanlığın hizmet birimleri şunlar:

“Cumhurbaşkanlığı Arşivi Dairesi Başkanlığı, Belge Tespit ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, Tasnif ve Araştırma Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem ve Elektronik Arşiv Dairesi Başkanlığı, Muhafaza ve Bakım Dairesi Başkanlığı, Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.”

MİLLİ SARAYLAR BAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, milli sarayların (saray, müze, köşk, kasır ve fabrikalar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları) yönetimi ve tanıtımı için Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak genel bütçeye tabi Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu. (DUVAR
)

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER