İmret: Cizre'de belediye çalışmaları DBP'den yürütülecek

Görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, kayyum ataması sonrası Cizre Belediyesi’nin karakol gibi kullanıldığını ve halkın buraya gitmediğini, bu nedenle belediye çalışmalarına DBP’de devam edeceklerini duyurdu.

İmret: Cizre'de belediye çalışmaları DBP'den yürütülecek

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyesine kayyum atanmasına ilişkin partinin İlçe Örgütü’nde Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret ve belediye meclis üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Belediyenin kayyum ataması sonrası karakol gibi kullanıldığına dikkat çeken İmret, halka hizmet vermeye devam etmek için Demokratik Bölgeler Partisi’nde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

İmret, kayyum adı altında belediyelere darbe yapıldığını söyleyerek, verilen bu hukuksuz kararın karşısında olacaklarını ifade etti.

“İşimizin başında olacağız”

İmret, “Hedef yalnızca bir şahıs değil, halk ve halkın kazanımlarıdır. Halk demokratik bir şekilde, yüzde 83’ün üzerinde bir oyla ve büyük bir coşkuyla bu belediyeleri kazandı. Ama darbeyle getirilen kayyumlarla birlikte belediyeler adeta bir karakola dönüştürüldü. Yani belediyeler halka kapatıldı. Biz de bütün bunlara karşı halkın seçilmişleri olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İşimizin başında olacağız” diye konuştu.

İmret, halkın sorunlarına cevap olabilmek ve halka hizmet etmek için DBP’de çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Karakol olan belediyelere gitmeyi kabul etmeyen halkımız için burada işimizin başında olacağız. Her Pazartesi günü açıklamalarımız olacaktır. Bütün halkımızı bekliyoruz” dedi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER