İsyanın ilk başladığı Dera Suriye ordusunun kontrolünde

Suriye'deki iç savaşta bugün sembolik önemi büyük bir gelişme yaşandı. Silahlı isyana ve iç savaşa dönüşecek protestoların ilk başladığı Dera, yedi yıl sonra Suriye hükümetinin kontrolüne geçti.

İsyanın ilk başladığı Dera Suriye ordusunun kontrolünde
Suriye ordusu, iç savaşa dönüşecek isyanın 2011 yılında ilk patlak verdiği Dera kentini ele geçirdi. Ürdün sınırındaki Dera’da, yıllar sonra Suriye bayrağının dalgalandığı belirtiliyor.


Devlet televizyonu, Suriye ordusunun kentin silahlı isyancıların elinde kalan son bölgesine girdiğini ve Suriye bayrağını postane yakınlarında göndere çektiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı isyanın ilk başladığı nokta olma özelliğini taşıyan Dera, yaklaşık yedi yıldır silahlı isyancıların kontrolündeydi. Suriye ordusu ile Rusya’nın bir aydır operasyon düzenlediği kentte geçen hafta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Rusya bir anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Bugün de gün içinde, bir Rus askeri heyetinin anlaşmanın nasıl hayata geçirileceğini görüşmek üzere Dera’ya girdiği haberi gelmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER