Kadir Topbaş istifa etti

"Yönetim tarzım şu, insan her şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez" diyen Topbaş, istifasından muhalefetin faydalanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Kadir Topbaş istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş basın toplantısı düzenledi. Belediye başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Topbaş, AK Parti üyeliğinin süreceğini vurguladı. Topbaş, kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Topbaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

– “Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler, 2014 yılında belediye başkanlığını görevine bana tebliğ ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum, bu şehre başkanlık etme onurunu yaşattılar. O zaman emanet bir şehir emaneti devralıyorum dedim. Hep emanet olarak baktım, kendi işlerime, aileme, dostlarıma vakit ayıramadım.”

‘HATA VE İHANET KARIŞTIRILMAMALI’

– “Hata ve ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet affedilemez.”

– “Partimin bütün 2014’te de birçok grubun manipülasyonuna rağmen İstanbullular bizimle devam etmek istedi. Hiç yorgunum demedim. Borçlu bir belediye bırakmıyorum.”

‘MUHALEFETE EKMEK ÇIKMAZ’

– “Yönetim tarzım şu, insan her şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset çıkarmak istiyor, buna müsaade etmem. Bugün itibariyle belediye başkanlığı görevimden istifa ettim. Buradaki görevimden bıraktım ama partimin üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.”

– “Hayırla yad edilmek amacımız oldu. Takdir edildi. Vatandaşlarımız gönüllerinde yer verdi teşekkür ederim. ‘Kadir abi’ dediler. Abilik unvanı kolay verilmez. Bunun altına hep ezildim, devamlı bunu düşündüm. Her gece geç saatte olsa ne yaptım hatam var mı diye düşündüm. Anekdotlar var Gelecekte inşallah kitapta toplanabilir.”

– “İstanbullular bana müsaade etsinler, bana gönül koymasınlar, ‘Başkanım bizi neden bıraktın’ demesinler.”

– (Soru üzerine) “Asla kimseye kırgın değilim. Kimseye kırgın değilim, partimin yanındayım.”

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER