Kılıçdaroğlu: Adalete susamış toplumun görüntüsüdür o

Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, iktidarın 'Adalet sokakta aranmaz' sözüne yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Adalete susamış toplumun görüntüsüdür o
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.


Adalet Yürüyüşüne değinen Kılıçdaroğlu hükümet temsilcilerinin “Adalet sokakta aranmaz” sözünü yeniden hatırlatarak, “Neden milyonlar yürüdü meydanlara geldi? Adalete susamış bir toplumun görüntüsüdür o…” ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Adalet Yürüyüşünün barışçıl bir eylem olduğunu yineleyerek şunları söyledi:  “Bu yürüyüşü bu ülkenin hak arayan huzur arayan bu ülkenin mazlumları içini yaptık.Bu yürüyüşü dosyası kapatılan Muhsin Yazıcıoğlu için yaptık. Bu yürüyüşü emeklilikte yaşa takılanlar için yaptık. Bu yürüyüşü hapisteki milletvekilleri için yaptık. Bu yürüyüşü taşeron işçiler için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün darbe girişimine karşı canını veren 249 şehidimiz ve gaziler için yaptık. Bu yürüyüşü şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılmasın. Ayrım yapan vatan hainidir demek için yaptık. Bu yürüyüşü gayri meşru ilan ettiğimiz anayasanın dünyaya tanıtılması için yaptık. Bu yürüyüşü liyakat sistemi tekrar Türkiye’ye gelsin diye yaptık. Bu yürüyüşü soruları çalınan  KPSS ve diğer sınav mağdurları için yaptık. Bu yürüyüşü can ve mal güvenliği olmayan iş dünyası için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yaptık. Adalet yürüyüşümüzü açlık grevindeki Nuriye ve Semih kardeşimiz için yaptık.“

İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR BİRİ HALKIN DİĞERİ SARAY’IN

Hükümet temsilcilerinin “Adalet sokakta aranmaz” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu “E sokakta demokrasi aranıyor. Adalet olmazsa devlet mi olur? Neden milyonlar yürüdü meydanlara geldi? Adalete susamış bir toplumun görüntüsüdür o… Bu ülkede adalet var diyemiyorlar" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişminden de bahseden Kılıçdaroğlu “İki tane 15 Temmuz var. Biri halkın diğeri Saray'ın. Halk, sokağa çıktı canları uğruna demokrasiye sahip çıktı. TBMM'ye, milli iradeye, darbe girişimine karşı çıktılar. Onların mücadelesi Hakkın mücadelesidir. Halkın 15 Temmuz'u başımızın üstüne. Bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var. Halkın 15 Temmuz'unu fırsat bilip 20 Temmuz'da kendilerine ikmal hazırlayanlardır. Sivil darbeyi gerçekleştirenlerdir” ifadesini kullandı.

KAHRAMAN'A: 'SARAY'IN EMİR KULUDUR'

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın 15 Temmuz etkinliğinde muhalefetin konuşma proğramını iptal etmesini de eleştiren CHP lideri şu ifadeleri kullandı: “Programımız üç kere değiştirildi. Kim değiştirdi, TBMM Başkanı değiştirdi. TBMM Başkanı, TBMM'nin değil Saray'ın emir kuludur. İradesiz bir Meclis Başkanı olabilir mi? Emin olun rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez. Meclis'te konuştum hepsinde şafak attı. Bütün konuşmalarını benim üzerime inşa etti. İstediğin kadar kumpas kur, yolundan, haktan, adaletten dönen namerttir. Meydan okuyorum. Cesaretin varsa, korkak değilsen, vandal, ödlek değilsen senin havuz medyanda senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz'u tartışalım. Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum. Cesaretin varsa çıkarsın. Kim doğruları söylüyor, kim söylemiyor herkes öğrensin. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER