Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı ve partinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Celal Çelik gözaltına alındı. Çelik'in gözaltı gerekçelerinden birinin, Digitürk aboneliğini iptal ettirmesi olduğu öne sürülüyor.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.


Avukat Çelik, Ankara’da  gözaltına alındı. Çelik, sorgulanmak üzere İstanbul’a getirilecek.

DİGİTÜRK İPTALİ GÖZALTI GEREKÇESİ İDDİASI

Çelik’in Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen’in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirdiği, gözaltı gerekçelerinden birinin de bu olduğu öne sürülüyor.

MİT TIR’larının durdurulması sürecinde Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile irtibatı da bir başka gözaltı gerekçesi.

Gürsul, ‘FETÖ’nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanması iddiasıyla açılan davada tutuklanmıştı.

Aynı zamanda partinin Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan Çelik, 12 Eylül 2010’da yapılan anayasa değişikliği sonrası Yargıtay hakimliğinden ayrılmıştı.

Isparta, Kırıkkale ve Çankırı’da hakimlik yaptıktan sonra Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görevine devam eden Çelik, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonrasında istifa etmişti. O dönem, Fethullah Gülen’in “İmkan olsa mezardakilere bile ‘evet’ oyu verdirmeli” diyerek açık destek verdiği referandumu eleştiren ve ‘oluşturulan HSKYK eliyle yargının siyasallaştırılmasını ve siyasal iktidarı protesto’ ettiğini belirten Çelik, 26 Eylül 2011’de görevi bırakmıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER