Kışanak’a 230 yıl hapis isteniyor

Tutuklanarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak hakkında 230 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kışanak’a 230 yıl hapis isteniyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim’de tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak hakkında iddianame hazırladı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 21 sayfalık iddianamede, “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanan Kışanak için 230 yıl hapis cezası istendi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK), PKK/KCK’nin “yasama organı” olduğu ileri sürülen iddianamede, Kışanak’ın DTK’de “yönetici” olduğu öne sürüldü. İddianamenin giriş bölümündeki “PKK/DTK ilişkisi” başlığında DTK’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu ileri sürülerek, DTK’nin Türkiye’de özerk bir bölge oluşturması amacıyla kurulduğu, “PKK/KCK” tarafından yönetildiği ve yönlendirildiği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER