Munzur Festivali suç delili sayıldı

Tunceli Belediyesi'nin yerine kayyım atanan tutuklu belediye eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında 22.5 yıl hapis cezası istendi. Kentte düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali de iddianamede 'suç delili' olarak gösterildi.

Munzur Festivali suç delili sayıldı
Tutuklu Tunceli Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında 22.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tunceli’de belediye tarafından her yıl düzenlenen ‘Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ suç delili olarak gösterildi.


Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Dihaber’in haberine göre 16 Kasım 2016’da tutuklanan ve yerine kayyım atanan Altun hakkında ‘örgüt yöneticisi olmak’ iddiasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 113 sayfalık iddianame Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Kentte belediye tarafından her yıl düzenlenen ‘Munzur Festivalinin’ örgüt propagandasına dönüştüğünü öne süren savcı, belediye tarafından bayrak, flama ve pankart siparişi verilmesini de suç unsuru olarak saydı. İddianamede Altun hakkında ‘sözde eşbaşkan’ ifadeleri de yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER