Numan Kurtulmuş: HDP Türkiye demokrasisi için önemlidir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “HDP’nin siyasi varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir” dedi. Kurtulmuş “Devletin güvenlik birimleri, gerekirse İmralı ile görüşmeye devam eder ama aslolan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır,” diye de konuştu.

Numan Kurtulmuş: HDP Türkiye demokrasisi için önemlidir
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı CNN Türk yayınında, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) siyasi varlığının Türkiye demokrasisi için önemli olduğunu ve bunun bir şans olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, İmralı ile görüşmelere devam edilebileceğini de söyledi ve “Ama aslolan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır,” diye konuştu.

Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

“HDP’nin bir siyasal parti olarak varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir ve bir şanstır. Ama HDP’li siyasetçiler demokrasinin sınırları içinde teröre karşı bir tavır almalı… Parlamento içinde gelin en aykırı fikri bile söyleyin. Tercihimiz siyasal zeminlerin açık olmasıdır. Müzakerelerin bunun üzerinden devam etmesidir.

“Belki çözüm sürecinde tek muhatap olarak İmralı ve çevresi, örgütün unsurları alındı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettiği gibi, devletin güvenlik birimleri İmralı ile bu konudaki görüşmelerine devam ettiler geçmişte, gerekirse bu süreç devam eder. Ama asıl olan toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil olmasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2016, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER