Osman Baydemir: Afrin sahipsiz değildir

Osman Baydemir HDP Urfa Haliliye İlçe Kongresi’nde konuştu. Baydemir "Ben buradan Afrin'in onurlu halkına selamlarımı gönderiyorum. Afrin sahipsiz değildir" dedi.

Osman Baydemir: Afrin sahipsiz değildir
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa merkez Haliliye İlçe 2’nci Olağan Kongresi’ni Urfa Barosu Hizmet Binası Tahir Elçi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Afrin’e savaş tehditleri savurmanın değil zeytin dalı uzatmanın zamanı olduğunu kaydetti.


‘AFRİN BARIŞ VE HUZUR YUVASIDIR’

MA’da yer alan habere göre,  Türkiye’nin beka sorunu olmadığını dile getiren Baydemir, sözlerine şöyle devam etti: “Bu koca bir iftiradır. Kürt halkının talepleri Türkiye Cumhuriyetinin beka sorunu değildir. 4 parça Kürdistan’daki bütün Kürtlerin talepleri annesinin ak sütü gibi kendilerine helal ve meşru haklardır. Ortadoğu coğrafyasında nihai bir barış istiyorsak bunun tek şartı tekçilik anlayışından kurtulmamızdır. Bütün Suriye büyük bir trajediye tanıklık ederken Afrin  adeta bir barış ve huzur yuvası olarak mültecilerin tümüne ev sahipliği etmektedir. Ben buradan Afrin’in onurlu halkına selamlarımı gönderiyorum. Afrin sahipsiz değildir”

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER