Ovacık ürünlerine İzmir'de yoğun ilgi

Ovacık’ın organik ürünleri İzmir'de de satılmaya başlanıyor. Konak'ta yapılan açılışa halk büyük ilgi gösterdi.

Ovacık ürünlerine İzmir'de yoğun ilgi
Ovacık’ın organik ürünleri İzmir’de tüketiciyle buluşuyor. Türkiye Komünist Parti’li (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da katıldığı etkinlik ile açılışı yapılan organik ürün marketinde üretimi Ovacık’ta yapılan fasulye, nohut, bal gibi organik ürünlerin satışı yapılacak.


Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yönetimi üstlenen TKP’li Ovacık Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilçede üretimi başlatılan organik ürünlerin daha geniş bir alanda değerlendirilmesi için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmuştu. Daha ucuza, daha sağlıklı ürünleri tüketiciye ulaştırma amacıyla İstanbul ve Ankara’da da açtıkları organik marketlere İzmir’de bir yenisini daha ekleyen kooperatifin Konak’ta gerçekleştirdiği açılışa halkın ilgisi oldukça yoğun oldu.

‘İLGİ BASKININ YANSIMASI’

Bu yoğun ilgiyi beklediklerini, İzmir’in bu konuda duyarlılığı yüksek bir şehir olduğunu söyleyen Maçoğlu, “Ankara’da katılım oldukça fazlaydı. Bu çok normal. İzmir veya diğer şehirlerde bu ilgiyle karşılaşmanın temel sebebi, toplum üzerinde yaratılan o bunaltıcı baskı arttıkça toplumun sosyalizme olan inancının daha da gelişmesi. İnsanlar sosyalistlerin demokrasi meselesini daha çok önemsediğini biliyor ve sosyalizmin eşitlik ve adaleti sağlama programından kaynaklanan bir beklenti içerisinde. Çünkü mevcut sistemin kapitalist emperyalist baskıcı yanı, toplumsal anlamda toplumun tamamında büyük bir rahatsızlık yaratmaya başladı. Bunun yansıması” dedi.

Aynı zamanda üreticiyle ve Ovacık bölgesindeki üretimle dayanışma kültürünün de bu toplumda hala diri olduğunu, emeğin saygınlığının dayanışma ruhunu harekete geçirdiğini söyleyen Maçoğlu, “İzmir aydın ve demokrasinin geliştiği bir şehirdir ama Türkiye’nin genelinde de bu empati durumunun var olduğunu unutmamak gerekir” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER