Şanlıurfa Barosu: Suruç'ta hastane iddiası doğruysa, olayın kendisinden çok daha vahim

Şanlıurfa Barosu, Suruç'ta dört kişinin öldürüldüğü kavga hakkında basın açıklaması yaptı. "Hiçbir mevki hiç bir makam ve hiç bir başarı insan yaşamından daha değerli değildir" diye başlayan açıklamada, "Basına yansıyan şekliyle iddialar doğru ise hastanede bir güvenlik zaafiyeti sonucu yaşamını yitirenler varsa bu da asıl olayın kendisinden çok daha vahimdir" denildi.

Şanlıurfa Barosu: Suruç'ta hastane iddiası doğruysa, olayın kendisinden çok daha vahim
Şanlıurfa Barosu, Suruç’ta dört kişinin öldüğü, dokuz kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “Hastanede bir güvenlik zaafiyeti sonucu yaşamını yitirenler varsa bu da asıl olayın kendisinden çok daha vahimdir” denildi.

Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle ve önemle belirtmek gerekir ki hiç bir mevki hiç bir makam ve hiç bir başarı insan yaşamından daha değerli değildir ve yine hiç bir şey insan kanından daha kutsal değildir ve sebebi ne olursa olsun hiç bir şey insan kanını akıtmaya değmez. Barışa, dostluğa, kardeşliğe ve küskünlüklerin giderilmesine vesile olması gereken bu mübarek bayram günlerinde yaşanan Suruç’taki vahim olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Siyasetçileri, insan yaşamı üzerinden siyasi rant devşirmeye yönelik beyanlardan kaçınmaya ve taraflara itidal çağrısında bulunuyoruz. Basına yansıyan şekliyle iddialar doğru ise hastanede bir güvenlik zaafiyeti sonucu yaşamını yitirenler varsa bu da asıl olayın kendisinden çok daha vahimdir ve sorumlularının/ihmali olanların etkin ve adil bir soruşturma ile cezalandırılmalarının gerektiğinin altını özellikle çiziyor ve kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER