Savcılıktan Ayhan Bilgen'e soruşturma, Nadir Yıldırım'a inceleme 

Afrin harekatıyla ilgili paylaşımları gerekçesiyle HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'e soruşturma açıldı. HDP milletvekili Nadir Yıldırım hakkında ise inceleme başlatıldı.

Savcılıktan Ayhan Bilgen'e soruşturma, Nadir Yıldırım'a inceleme 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin harekatıyla ilgili paylaşımları nedeniyle HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen hakkında soruşturma, HDP milletvekili Nadir Yıldırım hakkında ise inceleme başlatıldı.


HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, dün akşam Twitter hesabından, Afrin harekatıyla ilgili açıklamada bulunmuş ve eylem çağrısı yapmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldırım’ın paylaşımı hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” iddiasıyla inceleme başlattı.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in, Twitter paylaşımları hakkında da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden ‘Afrin Operasyonu’nu protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatıldı” ifadelerine yer verildi. (ANKARA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER