Selvi: Dün milat yaşandı Erdoğan, Gül'e savaş ilan etti

Erdoğan'ın Gül'e karşı strateji belirlediğini söyleyen Abdülkdir Selvi, "Dün bir milat yaşandı. Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti" dedi.

Selvi: Dün milat yaşandı Erdoğan, Gül'e savaş ilan etti
AK Parti’nin dün yapılan Meclis Grup toplantısını izleyen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında başlayan tartışmayı yazdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu toplantıdan izlenimler de aktardığı bugünkü köşesinde “Dün bir milat yaşandı. Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti” diyen Selvi, Erdoğan’ın şu sözlerinin altını çizdi:

“Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.
Bu birliği, beraberliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir.

Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar.” 

“Peki Erdoğan buna neden ihtiyaç duydu?” sorusunu ortaya atan Selvi, şöyle devam etti: “Abdullah Gül 16 Nisan’da ‘evet’ demediği, KHK’yla ilgili tweet attığı için mi? Bunların payı var ama ondan öte bir strateji söz konusu. Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Abdullah Gül ile AK Parti arasına kalın bir set çekti. AK Parti’de Gül’e olan sempatiyi silmeyi amaçladı.”

Yazının tamamı

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER