Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz Tahliye Edildi

Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz yargılandığı davanın 7. duruşmasında ‘adli kontrol’ şartıyla tahliye edildi.

Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz Tahliye Edildi

Arallık 2016 tarihinden bu yana Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz’ın yargılandığı davanın 7. duruşması Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan Yılmaz’ın duruşmasına tutuksuz yargılanan eşi Pınar Yılmaz ile birlikte çok sayıda kişi katılırken, Yılmaz tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Teknolojisi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşma da ilk olarak Zabıt olarak Belediyede çalışan ve ifadesine başvurulan Zeki Geylan konuştu. Geylan,  Seferi Yılmaz’ı tanıdığını ancak hiçbir yasadışı işe giriştiğini görmediğini belirtti.

’22 AYDIR ASILSIZ İHBARLARLA TUTUKLUYUM’

İfadenin ardından Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz’a söz verildi. Yılmaz, “22 aydır asılsız, gizli tanıklar üzerine hazırlanan iddianame ile içeride tutuluyorum. Şu anda her tarafta dolar borsası varken buralarda da gizli tanık borsası oluşturulmuş, nereye istiyorlarsa orada kullanıyorlar” dedi.

Gizli tanık beyanlarının tamamen düzmece ve polis yönlendirmesi olduğunu söyleyen Yılmaz, bu iddianamede isnat edilen suçları kabul etmediğini söyledi. Yılmaz, “Dosyada hazırlanan 03 ile 21 Ağustos 2014 tarihinde yaptığım Şengal ile ilgili konuşmaların çevirmen tarafından yanlış çeviri yapılmıştır. Bunun düzeltilmesini istiyorum ve bilirkişi kararının alınmasını istiyorum” dedi.

‘TUTUKLULUK HALİM İNFAZA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR’

Başka dosyalarda müebbet ile yargılanan sanıkların tutuksuz yargılandığını hatırlatan Yılmaz, “Ben örgüt üyeliği ile suçlanıyorum. Mevcut durumda tutukluluk halim infaza dönüştürülüyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından söz alan avukat Mehmet Ekinci, SMS ihbar hattı olarak kullanıldığı belirtilen

0538 087 30 55 nolu telefondan müvekkilinin ihbar edildiğini söyleyerek,”Bir avukat olarak kendimiz yaptığımız araştırmada bu telefonun Melih isimli bir polise ait olduğunu tespit ettik ve iddia ediyoruz. Polis devletin görevlisidir varsa bir suç polis yakalar. Polis SMS hattı ile neden ihbarcı olsun” dedi.

Davada yargılanan Pınar Yılmaz da ifadesinde “Tek suçum belediye başkanının eşi olmak” diyerek beraatını talep etti.

‘DURUŞMA ARALIK AYINA ERTELENDİ’

Mahkeme heyeti talep üzerine telefon sahibinin tespit edilmesi ve Seferi Yılmaz’ın konuşmasını yeniden tercüme edilmesini isteyerek, Seferi Yılmaz’ın tutukluluk süresi göz önüne alınarak  ‘adli kontrol şartı’ ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 18 Aralık 2018 tarihine ertelendi. MA

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2018, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER