Suriyeli Kürtler 'Şam'la müzakere heyeti' kuruyor

Suriye Demokratik Konseyi'nin Rakka yakınlarındaki Tabka'daki konferasnsı sürüyor. Konsey'in Başkanlık Komisyonu üyesi Hikmet Habib, "Toplantının amaçlarından biri, Suriye hükümetiyle müzakere etmek için bir platform oluşturmaktır" dedi.

Suriyeli Kürtler 'Şam'la müzakere heyeti' kuruyor
Suriyeli Kürtlerin, Şam yönetimiyle müzakere için bir heyet oluşturmaya çalıştığı açıklandı. Açıklama, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi’nden (SDK) geldi.


SDK’nın Tabka’da düzenlediği geniş katılımlı toplantı sürerken, Konsey’in Başkanlık Komisyonu üyesi Hikmet Habib Fransız ajansı AFP’ye açıklamasında, “Toplantının amaçlarından biri, Suriye hükümetiyle müzakere etmek için bir platform oluşturmaktır” dedi. Habib, ‘platformun özerk yönetim içindeki bütün bölgeleri ve SDG’nin kontrol ettiği tüm bölgeleri temsil edeceğini’ söyledi. Suriyeli Kürt yetkili daha fazla ayrıntı vermedi.

Açıklamanın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın dünkü Helsinki zirvesinde Suriye meselesini görüşmelerinin ardından gelmesi de dikkat çekti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER