Trump Türkiye'nin yakından tanıdığı bir ismi daha kovacak!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ardından, Türkiye'yle son dönemdeki görüşmelerde kritik rol oynayan Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster'ı da kovacağı iddia edildi. CNN haberi Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdı.

Trump Türkiye'nin yakından tanıdığı bir ismi daha kovacak!
ABD Başkanı Donald Trump’ın, dışişleri bakanı Rex Tillerson’ın ardından Türkiye’nin yakından tanıdığı bir ismi daha görevden alacağı iddia edildi. Amerikan basınındaki haberlere göre, Menbic ve YPG konusundaki son temaslarda Türkiye’yi ziyaret eden Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ın da kovulması gündemde.


Tıpkı Tillerson gibi H.R. McMaster’ın da bir süredir istifa edeceği konuşulsa da bu iddia hiç doğrulanmamıştı. Ancak CNN International’ın haberine göre, yönetimini kendisiyle daha benzer düşünen insanlarla doldurmaya kararlı görünen Trump’ın H.R. McMaster’ı da görevden alması an meselesi.

McMaster

CNN, Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberinde, H.R. McMaster’ın görevini kısa süre içinde bırakacak gibi davrandığını, bu görev değişikliğinin ay sonunda gerçekleşebileceğini duyurdu. Habere göre, Trump’ın bu konuyu aniden bir tweet’le duyurması da mümkün.

İddiaya göre, Trump kabine değişikliğini daha da ileri götürerek son dönemde anlaşmazlık yaşadığı Gazi İşleri Bakanı David Shulkin’i de görevden alacak. Trump’ın kendisi de Tillerson’ın görevden alınması sonrası daha geniş bir kabine değişikliğinin sinyalini vermişti.

McMaster, son olarak ABD’yle Türkiye arasında yeni mekanizmaların kurulduğu mekik diplomasisi sürecinde Ankara’yı ziyaret etmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER