TSK, Afrin'e harekat başlattı

AA, ÖSO'ya bağlı birliklerin Afrine girmeye başladığını duyurdu. Haberde "Türk savaş uçakları suriye'nin kuzeyindeki PYD hedeflerini bombalıyor açıklamasına yer verilirken, Başbakan Yıldırım, "TSK, havadan harekata başlamıştır" dedi. Yıldırım'ın ardından TSK da "Saat 17.00 itibarıyla Zeytin Dalı harekatı başlatılmıştır" diye açıklama yaptı.

TSK, Afrin'e harekat başlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “ABD’nin ne dediği artık umurumuzda değil. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç operasyonu takip edecek” açıklamasının ardından Anadolu Ajansı (AA), Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), bağlı birliklerin bir kısmının Afrin’e girmeye başladığını duyurdu.

AA konuya ilişkin haberinde da “Türk savaş uçakları, Suriye’nin kuzeyindeki PYD hedeflerini bombalıyor” bilgisine de yer verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN AÇIKLAMA

Bilecik’te AK Parti’nin il kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım Afrin harekatına ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, şunları söyledi: “Şu an itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulüm eden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türkiye dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Kimseye düşmanlığımız yok.”

TSK: ZEYTİN DALI HAREKATI BAŞLAMIŞTIR

Başbakan’dan bir sürü sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) da açıklama yaptı.  TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Saat 17.00 itibarıyla Zeytin Dalı harekatı başlatılmıştır” denildi. TSK’nın açıklaması şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00’dan itibaren ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır.

‘113 HEDEFTEN 108’İ VURULDU’

Daha sonra bir açıklama daha yapan TSK, “18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108’i vuruldu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümü PYD/PKK’lı.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER