Tuncel'den 'mini anayasa' tepkisi: Bunun adı faşizmdir

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, ESP’nin 3. Olağan Kongresi’nde konuştu, AK Parti, CHP ve MHP’nin “mini anayasa” hazırlığına tepki gösterdi, “Bunun adı faşizmdir. CHP de buna ortak oluyor” dedi. Tuncel, “Zulüm politikalarıyla başkaldırının zeminini hazırlamaktalar” diye konuştu.

Tuncel'den 'mini anayasa' tepkisi: Bunun adı faşizmdir

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Ankara Yeni Sahne’de gerçekleştirilen Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) 3. Olağan Kongresi’nde konuştu.

“Yeni bir yaşamı inşa edebiliriz” diyen Tuncel, “Zor bir dönemden, üçüncü paylaşım savaşı olarak ifade ettiğimiz kaotik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç aynı zamanda tarihi bir fırsat veriyor. Önemli olan bu süreçte nasıl örgütleyeceğiz” dedi.

Birleşik mücadele eden kesimlere önemli görevler düştüğünü söyleyen Tuncel, “Bu tarihi süreci birlikte örgütleyerek, mücadele ederek örgütleyebiliriz. Bizler Kürdistan’dan sizler Türkiye’den özgürlük mücadelesini yükselterek, yeni bir yaşamı inşa edebiliriz” diye konuştu.

Yerelden örgütlenmelerle halkın daha fazla katılımının sağlanabileceğinin altını çizen Tuncel, “Devlet bir Türkiye’de bir de Kürdistan’da var. Özelikle bir yıldır uygulanan rejimle bu daha görünür oldu” dedi.

Belediyelere kayyum

Tuncel, belediyelere kayyum atamalarına ilişkin de şunları söyledi:

“Önderlikle kardeşi aracılığıyla görüşmenin sağlandığı gün 24 DBP’li belediyeye kayyum atandı. Kayyumın ilk yaptığı şey de binalara bayrak asmak ve Kürtçe, Ermenice yazılı tabelaları indirmek oldu. Ama bunlar nafile çabalar. Kürt halkının boyun eğeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar.”

“CHP de ortak oluyor”

Yakın zamanda sağlık çalışanlarına ve avukatlara dönük saldırıların da olacağını söyleyen Tuncel, “Parlamentoda 3 parti yan yana gelmiş kendilerince ‘mini anayasa’ hazırlıyorlar. Bunun adı faşizmdir. CHP de buna ortak oluyor” dedi.

Tuncel, “Zulüm politikalarıyla başkaldırının zeminini hazırlamaktalar” diye konuştu.

“Devrimciler yan yana gelmeli”

“Şimdi halkların kardeşliği değilse ne zaman olacak?” diye soran Tuncel, birleşme çağrısı yaparak, “Türkiye’yi 12 Eylül dönemi gibi karanlığa boğmak istiyorlar. Türk ve Kürt devrimcilerinin yan yana gelmesi gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER