Turan: Dokunulmazlık görüşmeleri 16 Mayıs'ta Genel Kurul'da

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıklara ilişkin takvimle ilgili gazetecilere açıklama yaparak, yasa teklifinin 16 Mayıs’ta Meclis’te görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

Turan: Dokunulmazlık görüşmeleri 16 Mayıs'ta Genel Kurul'da

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlık yasa teklifinin 16 Mayıs’ta Meclis’te görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

Dokunulmazlıklara ilişkin olarak, bundan sonraki takvimin anayasa ve iç tüzüklerde belirtildiği gibi devam edeceğini söyleyen Turan, “Bir rapor aşaması var. Bu hafta veya önümüzdeki hafta komisyon, raporunu diğer partilerin muhalefet şerhleriyle birlikte hazırlar. Sonraki hafta, yani 16’sının olduğu pazartesi, diğer partilerin gruplarıyla görüşerek takvimi başlatmak istiyoruz” dedi.

Turan şöyle devam etti:

“Ümit ediyorum, 16’sının olduğu pazartesi günü Genel Kurul’da komisyon raporu ve kararı görüşülmeye başlanır. 16’sında başlayan süreci akşam geç saatte bitirsek de 18’in akşamı ikinci oylamayı yaparız diye ümit ediyorum. Bu takvim genel merkezimizin ve diğer partilerin onayıyla olacaktır.”

Komisyonda yaşanan kavgayı da değerlendiren Turan, “Kavga ettim komisyona ara verdirdim tarzını AK Parti kabul etmez. Biz dokunulmazlıkların geçeceğini söylemiştik, dün geç saatlerde geçmiş oldu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER