Vekillere alttan ısıtmalı mescit!

Milletvekilleri için Meclis ana binada yapılan yeni mescit yerden ısıtma sistemi ile donatılırken tabanında da yüzde 100 Türk yününden mamul halılar kullanıldı. Abdest alma bölümündeki tercih ise Marmara mermeri oldu.

Vekillere alttan ısıtmalı mescit!
TBMM Başkanı İsmail Kahraman 26. Dönem Birinci Devre Faaliyet Raporu’nu açıkladı. Meclis’teki onarım ve tadilat çalışmalarıyla ilgili geniş bilgi verilen 336 sayfalık raporda Meclis Ana Binası’nda yapılan Mescit için de özel bir bölüm ayrıldı.


Raporda yer alan bilgilere göre ana binada Başkanlık kürsüsünün solunda bulunan kulisin altına alanı yaklaşık 500 metrekare olan 350 kişilik erkek ve alanı 35 metrekare olan 30 kişilik kadın mescidi yapıldı.

Minber ve mihrabı özel olarak tasarlanan mescidin duvar lambrileri masif ahşaptan yapıldı. Mescit yerden ısıtma, havalandırma, aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemleri ile donatıldı. Mescit tabanında yüzde 100 Türk yününden mamul halılar kullanıldı. Duvarlar duvar kağıdı ile kaplandı, üstlerine ahşap levhalar asıldı. Ses sistemi gerektiğinde kadın mescidinde de kullanılacak şekilde tasarlandı.

Kadın ve erkekler için ayrı abdest alma yerleri yapılan mescitte, buralardaki zemin ve duvarlar Marmara mermeri ile kaplandı. Abdest alma bölümünde oturarak abdest almanın yanı sıra ayakta abdest alınması için S şeklinde lavabolar konuldu. Bu bölüme ayrıca tuvaletler yapılacak.

Faaliyet raporunda yer alan fotoğraflarda S şeklindeki lavabolar da yer aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER