Yıldırım: Irak, Suriye, Mısır'la kavga etmemiz için çok neden yok

Başbakan Yıldırım,”Irak’la, Suriye ile, Mısır’la, bütün bölgedeki ülkelerle bizim kavga etmemiz için çok neden yok” dedi. Yıldırım ayrıca bölgedeki operasyonların da devam edeceğini söyledi.

Yıldırım: Irak, Suriye, Mısır'la kavga etmemiz için çok neden yok

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı’ndaki Siyaset Akademisi Eğitim Programı’na katıldı.

Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Operasyonlar

“Terörü Türkiye’nin içerisinde kontrol altına almamız, gündemin en alt sıralarına indirmek birinci önceliğimizdir. Kimse bize nasihat vermeye kalkmasın. Bu operasyonlar neden bitmiyor diye soru sormaya cüret etmesin kimse.

“Bu operasyonlar bitmez. Biz ne zaman ki, bu bölücü terör örgütü, sivil insanları öldürmeye devam ederse, askerimize, polisimize, korucumuza silah doğrultup onları şehit etmeye devam ederse, vatandaşlarımıza korku salarak onların hayatını zehir etmeye devam ederse, ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımız rahatça seyahat edemezse bu operasyonlar elbette devam edecek.

“Bu konuda büyük bir mesafe aldık. Terör örgütünde büyük bir paniğin olduğunu görüyoruz. Destekçilerini ikna edemiyorlar. Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızın desteğini alamıyorlar.  7 Haziran öncesi ve 1 Kasım sonrası resim tamamen değişti.

“O dönemde baskı ve korkuyla bölge insanlarını yanlarına çektiler, çözüm sürecinin verdiği şartları kullanarak. Şimdi gittikleri yerlerden elleri boş dönüyorlar. Devlete olan güven günden güne artıyor.

Dış politika

“Dünya üzerinde Türk bayrağının dalgalanmadığı bir yer yok. Son girişimlerimiz ortada. Bütün ülkeleri dost olarak görüyoruz. Bundan sonra da Karadeniz ve Akdeniz’i çevreleyen ülkelerle dostluklarımızı ilerleteceğiz. Anlaşmazlıklarımızı asgari düzeye indireceğiz. Bölgemizde ve dünyada barışın yaygınlaştırılması için en faal şekilde gayret göstereceğiz.

“İsrail ile gergin ilişkilerimiz vardı. Türkiye tazminat ve özürden sonra diğerlerinden bize ne diyebilirdi ama demedi. Bizim için Filistinlilerin şartlarının iyileştirilmesi bizim için olmazsa olmazdı. ‘Bu konuda adım atılmazsa normalleşmeyi kabul etmeyiz’ dedik. Geldiğimiz notada bir mutabakat sağlanmış oldu. Bayramın ilk günü 11 bin ton insani yardım Gazze’ye hızır gibi yetişti.

“Aynı şekilde Rusya… Bu konuda biz haklıydık ama önemli olan halklar ne diyor ona kulak vermek lazımdı. Başından beri Türk milleti ve Rus halkı bu anlaşmazlığı onaylamadı. Sonunda aklı selim galip geldi. Rus ve Türk halkının sesine kulak verildi.

“Normalleşme süreci sağlanmış oldu. Komşularımızla ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Irak’la, Suriye ile, Mısır’la, bütün bölgedeki ülkelerle bizim kavga etmemiz, ilişkilerimizin bozulması için çok neden yok.  İlişkilerimizin ileriye taşınması içinse çok neden var. Bunları da yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER