Yüksekdağ 'yurtdışına kaçtı' iddialarına Batman'dan yanıt verdi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “yurtdışına kaçtığı” yönündeki iddialara Batman’daki ‘halk buluşması’nda yanıt verdi. Yüksekdağ, “Çok beklerler çok” dedi, “İçeride ya da dışarıda bu soylu dava kazanacak” diye konuştu.

Yüksekdağ 'yurtdışına kaçtı' iddialarına Batman'dan yanıt verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) “Darbeye karşı demokratik halk buluşması” adıyla Siirt’in ardından Batman’da düzenlenen etkinliğe de polis müdahale etti.

Ancak polis müdahalesine rağmen ‘halk buluşması’ gerçekleşti.

HDP İl Örgütü binası önünde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, polis müdahalesine tepki gösterdi, dokunulmazlıklarının kaldırılması karşısında “Ez li virim (Buradayım)” dediklerini söyledi.

Yüksekdağ, “yurtdışına kaçtı” şeklindeki iddialara da “Çok beklerler çok. Bu zat direnişimiz başladığında 4 gün uçaktan inmedi. Nereye giderseniz peşinizdeyiz” sözleriyle yanıt verdi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Polis müdahalesine tepki

“Sokakta, okulda, evde, fabrikada, Meclis’te başımızı eğmedik, irademizi onlara vermedik vermeyeceğiz. Bu toprakları, tüm Türkiye halkların zehir edenler. Dört bir yanı savaş acısıyla yakanların zulmünden boğacağız. Karşımıza hangi saldırı enstrümanı ile çıkarlarsa çıksınlar, her yerde olduğumuzu ve dim dik durduğumuzu gösterdik. Daha görecek çok şey var. Buna emin olsunlar.

“Halkın, oy verdiği eşbaşkanlarıyla buluşmalarına bile tahammül edemiyorlar. Bunlar bu kadar zıvanadan çıkmış. Bunlar siyasi ahlaktan uzaklaşmışlar. Verdikleri hiçbir söz, sarf ettikleri hiçbir cümle doğru değil. Hiçbir cümleleri doğru değil. Gerçek değil.

“Direniş kazanacak”

“Seçilmiş milletvekillerin dokunulmazlığını kaldırdılar. Ama değerli Batmanlılar bir kez daha sözümüz olsun. İçerde ya da dışarıda nerede olursa olsun, bu soylu dava ve direniş kazanacaktır. Bizler bu ahlaksızlığa karşı direnmeye devam edeceğiz. Bu halkın neyinden korkuyorsunuz, neyini çekemiyorsunuz? Emin olsunlar korktukları her gün başlarına gelmeye devam edecek

“Yurtdışına kaçtı” iddialarına yanıt

“Çok beklerler çok. Bu zat direnişimiz başladığında 4 gün uçaktan inmedi. Nereye giderseniz peşinizdeyiz. Halkımızın siyasetini bu darbecilere karşı sonuna kadar savunacağız. Bir gün yalandan ölecekler cenazelerine kimse gitmeyecek. İşte bizler bugün gerçeğin saflarında, dün nasıl durduysak, dünden daha görkemli bir şekilde durmaya devam edeceğiz.

“Emin olun, darbeciler, hırsızlık ve ahlaksızlığın bataklığına saplananlar gidecek. Gidecek ve kaçacak yer bile bulamayacaklar. İşte değerli halkımız, bugünde aynı kararlık ve inançla gücümüzü büyüteceğiz. Seçilmişlerimize her saldırdıklarında karşılarına on katla güçle çıkacağız. Tüm yaşam alanlarında halkımızın umudunu ve erdemini temsil etmeye devam edeceğiz.”

Buluşmanın ardından yine müdahale

Buluşmadan sonra polis alandakilere bir kez daha gaz bombaları ile müdahale etti.

Polisle göstericiler arasında çıkan çatışma bir süre devam ederken, olaylar daha sonra sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER