Çakıcı'ya sahte rapor veren doktorlar serbest

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya sahte rapor soruşturmasında yeni gelişme: Çakıcı’ya sahte rapor düzenlediği iddia edilen 1'i müdür 5 doktor serbest bırakıldı.

Çakıcı'ya sahte rapor veren doktorlar serbest
Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı için Yüksek İhtisas Hastanesi’nde, ‘helalleşme’ iznini de içeren, süresiz sağlık kurulu raporu düzenledikleri ve suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 6 doktor, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen 13 Eylül’de, ‘evrakta sahtecilik yaptıkları’ ve ‘suç örgütüne üye oldukları’ iddiası üzerine Yüksek İhtisas Hastanesi’nde görevli 23 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Soruşturma çerçevesinde, Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Alaattin Çakıcı’ya 22 Haziran’da süresiz sağlık kurulu raporu düzenledikleri ve Çakıcı’nın suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla, aralarında İl Sağlık eski Müdürü F.E.G, eski başhekim T.A., hastane müdürü A.Ü.’nün bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. 15 şüpheli, 15 Eylül’de sevk edildikleri savcılık tarafından salıverildi.

İl Sağlık eski Müdürü F.E.G., eski başhekim T.A., hastane müdürü A.Ü. ile doktorlar İ.K., H.G., S.Z., İ.K. ve H.A., emniyetteki işlemlerinin ardından 16 Eylül’de adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, F.E.G., T.A., A.Ü., H.G., İ.K. ve H.A. aynı gün çıkarıldıkları mahkemece ‘evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklanırken, S.Z. ile İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER