Fransa'daki bakterili mama skandalı dünyaya yayıldı

Fransa'da toplatılan mamaları üreten Lactalis şirketinin İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, ürünlerin 83 ülkede satılmış olabileceğini söyledi. Besnier, bu ülkelerde yaklaşık 12 milyon kutu bakterili mamanın satışa sunulduğunu açıkladı.

Fransa'daki bakterili mama skandalı dünyaya yayıldı
Fransa’da üretilen ve salmonella bakterisi içerdiği için toplatılma kararı verilen virüslü bebek mamalarının 83 ülkeye satıldığı ortaya çıktı. Piyasaya sürülen mama miktarının yaklaşık 12 milyon kutu olduğu belirtiliyor


Bakterili bebek maması ve süt tozlarını üreten dünyanın en büyük bebek maması ve süt tozu üreticilerinden Lactalis şirketinin İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, haftalık Journal du Dimanche gazetesinin bugün yayınlanan sayısında açıklamalarda bulundu.

DAĞITIMCILARA ‘TÜM ÜRÜNLERİ RAFTAN İNDİRİN’ TALİMATI

Salmonella bakterisi içeren bebek mamalarının dünya genelinde 83 ülkede satılmış olabileceğini kaydeden Besnier, ’12 milyondan fazla kutu bebek maması veya süt tozunun bakterili ürün kapsamında olduğunu’ belirterek, dağıtıcılara tüm ürünleri ayrım yapmadan raflardan indirme talimatı verildiğini hatırlattı.

Besnier, konunun yargıya taşındığını, bir soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, ‘olaydan etkilenen ailelere tazminat ödeneceğini’ açıkladı.

Cuma günü Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ile görüştükten sonra bakterili ürünlerin ortaya çıktığı Craon kentinde bulunan fabrikada üretilen tüm ürünleri toplatma kararı aldıklarını hatırlatan Besnier, endişeli olduklarını söyledi.

‘ŞİRKET BİLİYORDU AMA GEÇ AÇIKLADI’

Lactalis grubuna ait Fransa’nın kuzeybatısındaki Craon kasabasında bulunan fabrikada, geçen yıl ağustos ayında salmonella mikrobu tespit edilmişti.

Laktalis tarafından ilk etapta üç farklı referans ile ürünlerin piyasadan toplatılacağı açıklanmış, daha sonra bu sayı 625’e çıkarılmış ve yaklaşık 200 bin kutu bakterili süt tozu riskinden bahsedilmişti.

Bakterinin varlığının şirket yönetimi tarafından geçen yıl ağustos ayından itibaren bilindiği, bu bilginin kamuoyuyla ise aralık ayında paylaşıldığı ortaya çıkmıştı.

Şirket tarafından riskli ürünlerin raflardan indirilme kararı alınmasına rağmen, Intermarche, Auchan, Cora, Carrefour, Super U, Hyper U ve E. Leclerc gibi ülke genelindeki zincir mağazalarda satıldığı açıklanmıştı.

Fransa genelinde 35 bebeğin bakterili mama nedeniyle tedavi altına alındığı kaydedilirken, son olarak İspanya ve Yunanistan’dan benzer vakaların ortaya çıktığı öğrenilmişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER