Hastanedeki ölüme ‘yanlış teşhis’ suçlaması

Karın ağrısıyla gittiği hastaneden ‘bol su iç’ denilerek gönderilen ve 7 gün sonra yaşamını yitiren hastaya yanlış teşhis konulduğu düşünülüyor.

Hastanedeki ölüme ‘yanlış teşhis’ suçlaması
 İzmir’de, şiddetli karın ağrısı ve idrarını yapamama şikayetiyle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine götürülen 41 yaşındaki Hasan Günay, ‘böbrek taşı sancısı çektiği’ teşhisiyle bol su içmesi söylenerek evine gönderildi. Ağrının dinmemesi üzerine bölge hastanesine tekrar götürülen Günay, tomografi sırası beklerken fenalaştı ve 7 gün sonra da öldü. Ailesi, yapılan kontrollerde ağrının böbrek taşından değil 12 parmak bağırsağında kirli sıvı sızıntısından kaynaklandığının, karına dolan bu suyun da kalp krizini tetiklediğinin ortaya çıktığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Hasan Günay’ın eşi Deniz Günay, sosyal güvenceleri olmadığını ve 3 kızıyla ortada kaldığını belirtti. Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kuzey Genel Sekreteri Ahmet Erbaycu, gerekli incelemenin başlatıldığını açıkladı.

Kemalpaşa İlçesi’nde eşini son yolculuğuna uğurlayan Deniz Günay  “Ben eşimin yaşadığı acıyı hatırladıkça isyan ediyorum. Eşim gittiği zaman kan ve idrar tahlili yapmışlar, iğne vurmuşlar. Eve geldi ikinci kez gittik. Aynı şeyleri yaptılar. Eşim koridorda herkes çektiği acıyı görmesine rağmen hiç müdahale edilmeden öylece kıvrandı. Ben doktorlara hastane çalışanlarına söyledim, ama ilaçlı suyu içmek zorunda olduğu söylendi. Zaten idrarını yapamadığı içini çok ağrısı vardı ama bunu istediler. O anlarda da eşim fenalaşıp, başı omzuma düştü. Mavi buton vardı acil durumlar için ona rağmen ekipler zamanında hastane içine bile gelemedi. Eşim bir hafta acılarını çekmeyi sürdürdü. Sonra hayatını kaybetti. Sosyal güvencemiz yok, evlere temizliğe gidiyordum. 3 kızımla ortada kaldım.” dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Hasan Günay’ın ölümüyle ilgili Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kuzey Genel Sekreteri Ahmet Erbaycu, açıklama yaptı. Erbaycu, “Olayın aydınlatılması için, inceleme başlatılmış, soruşturma başlatılmış. Böyle bir şikayet olduğu zaman hukuk birimizin mutlaka bir inceleme yapıyor” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER