İlaç krizi çözüldü!

Türk Eczacıları Birliği ile SGK arasındaki ilaç protokolü krizinin çözülerek mutabakata varıldığı açıklandı.

İlaç krizi çözüldü!

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki ilaç protokolü krizi aşıldı.

Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye Eczacılar Yönetimi ile Çankaya’da görüştüğünü, Başbakan’ın kamu adına rakamı revize etmesiyle kamu ile eczacılar arasında mutabakata varıldığı açıklandı.

Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı ifade edildi.

‘Protokol süresi 4 yıl’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ilaçta protokol krizine ilişkin açıklama yaptı.

Varılan mutabakata ilişkin Soylu şunları söyledi:

“Reçete hizmet bedelinin artışından ıskontolar hariç  elde edilen katkı,  0 ila 200 bin lira olan eczaneler için yüzde 300. 200 bin ila 400 bin arasındaki eczaneler için yüzde 233. Reçete hizmet bedellerinde çok önemli yükseltmeler oldu.

“Üst kesime de iskonto yaparak bir dengeleme yapmaya çalıştık. Epey bir müzakere sonucunda,  sayın Başbakanımızın huzurunda, bir noktaya varabildiğimizi ifade etmek istiyorum.

“Başbakanımıza bu düğümü çözdüğü için, Türk Eczacıları Birliği yönetimine ve tüm eczacılara teşekkür ediyoruz. Hep birlikte bir çözüm üretilmesi konusunda bir mutabakata varıldığını ifade etmek istiyorum.

“Protokol süresi 4 yıl. Bu protokol, 2+2 yıl. Toplam 4 yıl. İkinci yılında tekrar, oturup değerlendirmek kaydıyla önümüzdeki yıl, 2.3. ve 4. yıl enflasyon farkını da koymak suretiyle taraflarca başkanımızın talimatları ile mutabakata vardık.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER