Lösemili Erol İçin Toplanan Para, Hasta Arkadaşlarına Bağışlandı

İzmir’de lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz’ın ilik nakli olması için Ayvalık halkı büyük bir dayanışma gösterip, sosyal medya üzerinden…

Lösemili Erol İçin Toplanan Para, Hasta Arkadaşlarına Bağışlandı
İzmir'de lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz'ın ilik nakli olması için Ayvalık halkı büyük bir dayanışma gösterip, sosyal medya üzerinden para topladı, esnaf tavla partisi düzenledi, bazıları işyerindeki bir masasının günlük gelirini Erol için bağışladı. Tedavide gerekli para toplandı, ancak Erol bu sırada yaşamını yitirdi. Acıda da ortak gözyaşı döken ilçe halkı, ailenin önerisiyle, toplanan parayı Erol gibi lösemi hastalarına harcanması için LÖSEV'e bağışladı.


Ayvalık'ta babasıyla dolmuş durağında çalışan Erol Karayaz, 2014 yılının Mayıs ayında, sırt ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitmesinin ardından bizi dizi testlerden geçirildi. Erol'un en son gittiği Özel Medical Park Hastanesi'nde, "akut denfoblastik lösemi" teşhisi konuldu. Hastanede yapılan ilaç tedavisine vücudunun cevap vermesi üzerine Erol, kan değerlerindeki düzelme nedeniyle evine gönderildi. Bir yandan evinde tedavisi ve kontrolleri sürdürülen Erol'a ayrıca ilik bulunması için gerekli girişimler başlatıldı. Geçen Mart ayında da aileye hem yurt içinden, hem de yurt dışından uygun ilik bulunduğuna ilişkin müjdeli haber geldi. Bunun sevincini ailesiyle yaşayan Erol Karayaz, aynı ay içerisinde yapılan kontrollerde kan değerleri yükseldiği için yeniden ilaç tedavisine alındı, kemoterapi yapıldı. Ancak kan değerlerinde düzelme olmaması üzerine ilik nakli gerçekleştirilemedi.

İLÇE HALKI SEFERBER OLDU

Kan değerlerinin düzelip ilik nakli olması için Erol Karayaz'ın tek şansının, ABD'den "Blincyto 35 mg fk" ilacın getirilmesi olacağı söylenince, gerekli ekonomik desteği sağlamak için Ayvalık halkı harekete geçti. İlaç için gerekli olan 280 bin TL'nin toplanması amacıyla tüm ilçe halkı para verdi. Sosyal medya üzerinden yardım kampanyasıyla para toplandı. İlçe esnafı ise, turizm döneminden dolayı, otellerinde tavla partisi düzenledi ya da işyerindeki bir masasının günlük gelirini Erol için bağışladı. Erol için gerekli ilaç parası, Ayvalık Kent Konseyi'nin öncülüğünde toplandı. Bunun 150 bin TL'lik bölümü ilacın ilk kürü için kullanıldı. Ancak sağlık durumu kötüleşen Erol, geçen 31 Ağustos'ta yaşam mücadelesini kaybetti. Erol, bir ilçe halkının gözyaşları arasında, son yolculuğuna uğurlandı.

AİLESİ ÖNERİ GETİRDİ

Erol Karayaz'ın yaşaması için toplanan paranın yaklaşık 148 bin TL'lik bölümü, Kent Konseyi'nin hesabında kaldı. Bunu göz önünde bulunduran Erol'un annesi Seval Karayaz ile eşi, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgenç'le de bağlantıya geçip, paranın, oğlu gibi hasta çocuklarını yaşaması için kullanılmasını istedi. Bu önerinin, Ayvalık Kent Konseyi ve Kaymakamlık tarafından da uygun görülmesi üzerine, LÖSEV yöneticileriyle bağlantıya geçildi. Paranın sadece hasta çocukların tedavi giderlerinde kullanılması için hazırlanan protokolün imzalanmasının ardından, LÖSEV'in hesabına geçirileceği açıklandı.

"BAŞKA ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, "Kalan miktarın LÖSEV'e devri konusunda protokol yapılacak. Toplanan para, protokol uyarınca, aynı şekilde hasta çocuklar için harcanacak. Biz parayı topladık ama Erol'u kurtaramadık. Belki geç kaldık, belki olmadı ama başka insanlar, genç kardeşlerimiz para olmadığı için yaşamlarını yitirmesinler" dedi. Üzgeç, Erol'un yaşadıklarından sonra Sağlık Bakanlığı'nın da, bu tür hastaların tedavisinde kullanılacak ilaç giderleri için de çalışma yapıldığını öğrendiklerini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER