Mardin'de 'Meme Karserine Karşı Harekete Geç' Yürüyüşü

Mardin faaliyet yürüten sağlık kurumları, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü ve Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

Mardin'de 'Meme Karserine Karşı Harekete Geç' Yürüyüşü
Mardin faaliyet yürüten sağlık kurumları, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü ve Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.


"Meme Kanserine Karşı Harekete Geç" sloganıyla Mardin Şehir Stadı'nda düzenlenen yürüyüşte, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı. Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, kanserin yayılmadan önce teşhis edilmesi durumunda yüzde 96'ya kadar varan oranlarda iyileşme imkanı olduğunu vurgulayarak, kadınların Mardin'de ücretsiz hizmet veren KETEM'e müracaat etmelerini istedi. Yavuz, "KETEM'de, 30 yaş ile 65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 yaş ile 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50 yaş ile 70 yaş arasındaki kadınlara ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarına aralıksız devam ediliyor. Ayrıca Kızıltepe KETEM'e, taramaların daha kolay ve sonuçların daha kaliteli bir şekilde alınabilmesi için dijital mamografi cihazı alındı. KETEM bünyesinde diyetisyenlerimiz eşliğinde Vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme ve diyet programları hazırlanmakta olup sigara bırakma polikliniklerimizde sigara içenlere yönelik hem medikal hem davranışsal tedavi düzenlenmektedir. KETEM'deki tüm bu taramalar ücretsiz olarak ve vatandaşlarımız çok fazla bekletilmeden yapılmaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER