Sağlık Bakanlığı: Giresun'daki doktor açığa alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun'da bir doktorla tartıştığı gerekçesiyle, polisin biber gazı sıkmasının ardından hayatını kaybeden Yusuf Topal'ın ailesine başsağlığı diledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, doktorun açığa alındığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı: Giresun'daki doktor açığa alındı
Sağlık Bakanlığı, Giresun’da Yusuf Topal’ın, bir doktorla tartıştıktan sonra polis tarafından biber gazı sıkılması nedeniyle yaşamını yitirmesi hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, Topal’ın tartıştığı doktorun açığa alındığını duyurdu.

Giresun’da dün, eşinin ilaçlarını yazdırmak için sağlık ocağında giden 80 yaşındaki Yusuf Topal, doktorla tartıştı. Doktorun haber vermesi üzerine sağlık ocağına gelen polisler, kelepçeledikleri Topal’a biber gazı sıktı. Kalp krizi geçiren Topal, hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, soruşturma açıldığı ve doktorun açığa alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Giresun’da meydana gelen müessif olay ve neticesi sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Sayın Bakanımız acılı aileyi arayarak rahmet ve başsağlığı dileklerinde bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (GİRESUN/DHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2018, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER