Şemdinli Belediyesi'nden sağlık semineri

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi'nde kadınlar için seminer düzenlendi. Seminerde kadın hastalıkları ve korunma yöntemleri anlatıldı.

Şemdinli Belediyesi'nden sağlık semineri

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi'nde kadınlar için seminer düzenlendi. Seminerde kadın hastalıkları ve korunma yöntemleri anlatıldı.  

Düzenlenen seminerde kadınlara, "Kadın hastalıkları, meme kanseri, menepoz, rahim ağzı kanseri" konularında çeşitli bilgiler verildi. Kadınların yaşadıkları sağlık sorunları ve ileride karşılaşabilecekleri hastalıkların önlenmesine dönük verilen seminere, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sağlık seminerinde kadınlar, daha önce yaptıkları birçok şeyin yanlış olduğunun farkına vardıklarını ve bu eğitimlerin sürmesini istediklerini söyledi. 

Çalışmalarına ilişkin bilgi veren Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanlarından Zin Öpengin, "Belediye olarak yaptığımız bu çalışmalarla kadınlara yardımcı olmaya amaçlıyoruz. Kadınlarımızın yaşadıkları sağlık sorunlarının önüne geçmek ve doğru bilgiyi ulaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER