Şemdinli'de ilk defa kapalı rahim ameliyatı yapıldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ilk kent genelinde ise ikinci kez Total Laparoskopik Histerektomi (kapalı rahim) ameliyatı yapıldı.

Şemdinli'de ilk defa kapalı rahim ameliyatı yapıldı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli'de yaşayan ve menopoz sonrası yoğun kanama şikayeti olan bir kadın hasta Şemdinli Devlet Hastanesi'ne gelmesi üzerine hemen tedavisine başlandı. Hastane Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Operatör Dr. Kenan Kırteke, Operatör Dr. Handan Yılmaz ve Anestezi Uzmanı Hasan Aktaş da Çelik'in ameliyatına karar verdi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonda herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmadan başarılı bir kapalı rahim ameliyatı yapıldı. Hastalarının ameliyat sonrası hızlı bir iyleşme sürecine girdiğini belirtirken, Başhekim Dr. Kırteke, ilçede ilk olmalarının da sevindirci olduğunu söyledi.

Başhekim Dr. Kırteke, genellikle üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde uygulanan bu yöntemin hastalara büyük avantajlar sunduğunu belirterek, "Kanama şikayetiyle hastanemize başvuran ve daha önce geçirilmiş operasyonları olan hastamıza bu şekilde bir ameliyat yapmayı uygun gördük. Operasyon sonrası ise hastamızın teşekkürleriyle mutlu olduk. İlçemizde bu ameliyatı yapan ilk ekip olmanın gururunu yaşadık. Kapalı yöntemin hastalarımıza sunduğu en büyük avantajlar, operasyon sonrası normal yaşama dönüşün hızlı olması, operasyon sonrası dönemde daha az ağrı, standart ameliyat kesilerinde olduğu gibi belirgin yara izi kalmaması ve estetik kaygılara yol açmaması, yara yeri enfeksiyonları gibi operasyon sonrası dönemde görülen komplikasyonlara da daha az rastlanılmasıdır" dedi.

Kadın doğum doktoru Op. Dr Handan Yılmaz ise; hastamıza bu ameliyat şeklinin avantajlarını sunabildiğimiz ve memnun edebildiğimiz için çok mutluyum. Bu bölgede bu yöntemle yapılan ilk ameliyat olması ve bu ekipte olmaktan dolayı yaşadığım mesleki tatmin duygusu beni daha da mutlu etti" dedi.

Op. Dr Kenan Kırteke ve Op. Dr. Handan Yılmaz son olarak, mezun oldukları ve kendilerine bu donanımları kazandıran, böylelikle ülkenin her köşesinde doğrudan ve dolaylı izleri olduklarını belirttikleri Ege Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hocalarına saygılarını ve minnettarlıklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 10:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Melisa  Melis
Melisa Melis - 5 yıl Önce

Ameliyatta selfi çekmek supersiniz yaa

SIRADAKİ HABER