Sözleşmeli sağlık personeline karne dönemi

Kamu çalışanları için ilk kez karne uygulaması başlatılıyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 9300 sözleşmeli sağlık personeline karne verileceğini açıkladı. Personelin görevine devam edip etmeyeceğine de bu karneye göre karar verilecek. 120 bin doktora karne uygulaması çalışmalarında da sona gelindiği belirtiliyor.

Sözleşmeli sağlık personeline karne dönemi
Sözleşmeli sağlık personeli için karne dönemi başlatılıyor. Sözleşmeli personelin geleceği de bu karnelere bağlı olacak. Uygulamanın önümüzdeki günlerde tüm doktorları da kapsayacağı duyuruldu.


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, atamaları yıl sonunda tamamlanacak olan toplam 9 bin 300 sözleşmeli sağlık personeli için karne dönemi başlatılacağını açıkladı. Gümüş, “Bu personel arasında il, ilçe müdürü de var başhekim de. İlinde, hastanesinde karnesi kötü olan yöneticiyle bir daha sözleşme yapılmayacak” dedi.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’e konuşan Müsteşar Gümüş, kamuda ilk kez başlayacak olan karne uygulamasının detaylarını anlattı:

KİMLERİ KAPSIYOR?: İl müdürleri atamamız yılbaşına kadar tamamlanacak. Sağlıktaki başarıyı artırmak amacıyla bundan böyle toplamda 9 bin 300 sözleşmeli sağlık personeli karne alacak. Bu karnelere göre görevlerine devam edip etmeyeceklerine karar verilecek. Kamuda bunu ilk yapacak olan Sağlık Bakanlığı olacak. Sözleşmeli il müdürleri, tüm müdür yardımcıları (başkanlar), ilçe müdürleri, başhekimler, başhemşireler vs. hepsi sözleşmeli olacak. Örneğin bir hastanede önemli bir ilerleme kaydedilemiyor, başarı düzeyi düşüyorsa önce başhekimi, başhemşiresi vs. ile yolları ayıracağız. Bu başarısızlık tüm ilde görülüyorsa o zaman il müdürleri ve yardımcıları ile bir daha sözleşme imzalamayacağız. Ancak bu kişilerin karnesi iyi ise o zaman tabi ki ödül mekanizması devreye girecek.

EMEKLİ HEKİMLERE DÖNÜŞ: (Hekimlerde emeklilik yaşının 72’ye yükseltilmesi) 100 hekim devlet hastanelerinde çalışmak için başvurdu. Değerlendirmeler yapılıyor. İş yapma kabiliyeti olanlar, il müdürlerince uygun görülürse yeniden çalışacaklar.

120 BİN DOKTORA DA KARNE: (Sağlık Bakanlığı, geçen yıllarda doktorlara da karne verilmesi için çalışma başlatmıştı. Bu çalışmada da sona gelindiği belirtiliyor) Bundan böyle uzmanlığını alan doktor, ‘artık uzmanım’ deyip köşesine çekilemeyecek. Kendisini geliştirmek zorunda kalacak. Bizde 40 bin pratisyen doktor, 80 bin uzman doktor var. Yıllık kaç hastaya baktıkları, kaliteli bakıp bakmadıkları, sonuçların ne olduğu, kaç hastanın vefat ettiği, kaçında komplikasyon oluştuğunu mutlaka kontrol edeceğiz. Karnesi iyi olmayan hekimler eğitime alınarak teşvik edilecek. Doktorların yaptıkları ameliyatları da inceleyeceğiz. Örneğin ameliyatların yüzde 80’i sorunluysa, gerekirse ‘sen şu ameliyatları yapmayacaksın’ dememiz gerekir.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER