Torba Yasayla Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Hakkı Verilecek

Torba yasa teklifine bedelli askerliğin ardından, 3 düzenleme daha eklendi. Yeni maddelerle Kanal İstanbul projesi için yap-işlet-devret yöntemiyle ihale yapılacak.

Torba Yasayla Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Hakkı Verilecek
OHAL’in sona erecek olması nedeniyle bazı yetkilerin sürmesi için hazırlanan yasa tasarısına 3 madde daha eklendi. Kanal İstanbul’un ihalesinin yapılması, Spor Toto Teşkilatı’nın dağıtacağı ikramiyenin arttırılması ve sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı için tasarıya yeni maddeler ilave edildi.

TBMM’ye sunulan, “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne, bugün bedelli askerlik düzenlemesi eklendi. Bedelli askerliğin ardından tasarıya, 3 madde daha eklendiği belirtildi.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre, yeni düzenleme ile Kanal İstanbul’un yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye çıkarılmasına olanak tanınıyor.

Yasa dışı bahis oyunlarının engellenmesi amacıyla Spor Toto Teşkilatı’nın dağıtacağı ikramiyeler artırılacak. Ayrıca, sağlık personeline de yıpranma hakkı verilecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER