Zam öncesi firmalar ilaç saklamaya başladı

Şubat ayında ilaca yüzde 20 zam yapılacağı beklentisi üzerine piyasada bazı ilaçlar yok oldu! Kanser gibi hayati önemdeki ilaçlar dahi bulunamıyor.

Zam öncesi firmalar ilaç saklamaya başladı
İlaç fiyatlarına şubat ayında döviz kuru farkı yansıtılacak. Bu da ilaç fiyatlarına ortalama yüzde 20 zam yapılması anlamına geliyor. Zam öncesi firmalar ilaç saklamaya başlayınca özellikle kanser hastaları zor durumda kaldı.

Cumhuriyet’ten Sibel Beştepe’ye konuşan İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Ergün Demir ve İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Güray Kılıç, kanser tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlara erişimde önemli sıkıntıların olduğunu belirterek, “İlaca erişimin kısıtlı olması beraberinde ciddi etik ve tıbbi sorunları da getirmektedir. Bu durum hastaların tedavisinin aksamasına neden olduğu gibi ilaçların merdiven altı ve karaborsada çok pahalıya satılmasına da yol açmaktadır” dediler.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu ise “Çözüm ilaç kur düzenlemesinin güncel olması. Şu an bile zam beklentisi nedeniyle ithal ilaçların birçoğunun depolarda bulunamadığını biliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER