Almanya’da heyecan başlıyor

Avrupa futbolunda liglerin başlamasına kısa bir süre kalırken büyük liglerde ‘Süper Kupa’ maçları ile heyecan başlıyor.

Almanya’da heyecan başlıyor
Avrupa futbolunda liglerin başlamasına kısa bir süre kalırken büyük liglerde ‘Süper Kupa’ maçları ile heyecan başlıyor. Bugün Almanya’da Bayern Münih ile Borussia Dortmund, Portekiz’de ise Benfica ile Vitoria Guimaraes karşı karşıya gelecek.


Hazırlık maçlarındaki performansıyla sezon öncesi soru işaretleri yaratan Bundesliga şampiyonu Bayern Münih, geçtiğimiz yıl kupada yarı finalde elendiği Borussia Dortmund’la 21.30’da karşı karşıya geliyor. Dortmund’un sahası Signal Iduna Park’ta oynanacak maç, iki takım için de önemli bir test olacak.

Corentin Tolisso, Niklas Süle, James Rodriguez, Serge Gnabry ve Sebastian Rudy’i kadrosuna katan Bayern, Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda Milan’a 4-0, Inter’e 2-0; Audi Cup’ta ise Liverpool’a 3-0, Napoli’ye 2-0 mağlup olmuştu.

Bu maçlarda sergilediği futbolla taraftarında endişe yaratan son 5 sezonun şampiyonu Bayern Münih, Süper Kupa ile lig öncesi moral depolamak istiyor.

Geçtiğimiz yıl Süper Kupa maçında Bayern’e 2-0 yenilen Dortmund ise yaz döneminde Maximillian Philipp, Mahmoud Dahoud, Ömer Toprak ve Dan-Axel Zagadou’yu transfer etti. Teknik Direktörlüğe de Peter Bosz’u getiren sarı siyahlılar gelişme kaydeden genç yıldızlarıyla bu yıl şampiyonluğa oynamak istiyor.

BENFICA-VITORIA GUİMARAES

Portekiz’de ise lig ve kupa şampiyonu Benfica, geçtiğimiz yıl ligi 4. sırada tamamlayan, kupa finalinde ise Benfica’ya kaybeden Vitoria Guimaraes’le 22.45’te karşılaşacak. Kadrosundan Kaleci Ederson’u Manchester City’e,  Sağ Bek Nelson Semedo’yu Barcelona’ya, Stoper Victor Lindelöf’ü Manchester United’a, Sol Bek Marçal’ı Olympique Lyon’u yaklaşık 95 milyon sterlin karşılığında gönderen Benfica’nın nasıl performans göstereceği merak konusu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER