Amedspor: Taraftarımız Olmadan Fenerbahçe Maçına Çıkmayız

PFDK tarafından bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Amesdspor, Türkiye Kupası çeyrek finalinde oynayacakları Fenerbahçe maçına taraftarları alınmazsa çıkmayacaklarını açıkladı.

Amedspor: Taraftarımız Olmadan Fenerbahçe Maçına Çıkmayız
 Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amedspor, kura çekiminden üç saat sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen “1 maç seyircisiz oynama” cezasının Fenerbahçe maçında uygulanması halinde maça çıkmayacaklarını açıkladı.


PFDK, Türkiye Kupası ikinci tur maçında Başakşehirspor’la oynanan maçta Amedspor taraftarlarının ideolojik tezahürat yaptıklarını gerekçe göstererek Amdespor’a bir maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

“Böyle haksızlık olmaz”

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, "Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Kulüp Asbaşkanı Edemen, bu cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız. Bu konuyu yönetimde masaya yatırıp konuşuruz” dedi.

Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamamızı gerektirecek hiç bir şey yok. (…) Böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olmaz. Biz sahada eşit koşullar altında mücadele etmek istiyoruz. Tahkim Kurulu’nun bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz."

Kulübe polis baskını

Öte yandan Amedspor kulüp binasına dün polis baskını düzenlendi. Baskın atılan bir tweet yüzünden gerçekleştirilirken, baskına neden olan tweet’in kulübün hesabından atılmadığı ortaya çıktı. Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi’nden bir grup polis, Amedspor’un Seyrantepe semtindeki Şilbe Tesisleri’ne baskın düzenledi. 

Tesisteki bilgisayarların belleklerine el koyan polis ekipleri, daha sonra futbolcuların konakladığı Talaytepe’deki yönetim binasına baskın düzenledi.

T24’e konuşan Amedspor Futbol Şubesi Sorumlusu Servet Erol, baskına gerekçe olarak Amedspor adına açılan sahte bir hesaptan atılan tweet’lerin gerekçe gösterildiğini söyledi. 

Erol, “Bizim resmi hesabımız ‘Amedspor021’dir. Bunun dışındaki paylaşımlardan sorumlu tutulmamız doğru değildir. Böyle bir gerekçeyle kulüp tesisleri nasıl basılır? Bilişim Suçları IP numarasından tweet’i atan hesabı rahatlıkla bulabilir. Futbolcuların yemek saatinde tesislere baskın yapmak bir gözdağıdır. Eşi ve benzeri görülmemiş bir olaydır. Bir yandan saha kapatma ve para cezaları, diğer yanda medyada hedef gösterilmemiz bir linç kampanyasının devamıdır” dedi. 

Baskına neden olan ve AmedsporFK adresinden atılan tweet’te şu ifadelere yer veriliyordu:

“Bursaspor deplasmanında alınan 2-1’lik galibiyeti Sur’da Cizre’de mevzide direnen gerillalara ve fedekar Kürdistan halkına armağan ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER