Avrupa futbolunda günün programı

Avrupa liglerinde sona yaklaşıldı. Bu haftaki maçlar, lige tutunma ve şampiyonluk açısından önem taşıyor.

Avrupa futbolunda günün programı
Avrupa’nın üst düzey liglerinde heyecan devam ediyor. Günün şampiyonluk yarışı açısından en önemli maçları İtalya Serie A’da oynanacak. Bitime 2 hafta kala 85 puanlı Juventus’u takip eden 81 puanlı Roma ve 80 puanlı Napoli sahne alıyor.


Roma, saat 19.00’da Chievo’ya konuk oluyor. Napoli ise 21.45’te Fiorentina’yı ağırlıyor. Her iki takım da 3 puan alamaması halinde şampiyonluk umutlarına veda edecek. İki takımın da puan kaybetmesi Juventus’un üst üste 6., toplamda 33. şampiyonluğunu elde etmesi anlamına geliyor. Juventus yarın Crotone’yi yenmesi halinde bugünkü maçların sonucu ne olursa olsun şampiyon olacak.

ALMANYA VE FRANSA’DA KÜMEDE KALMA YARIŞI

Almanya’da kümede kalma, üçüncülük ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi bugün nihayete eriyor. Bundesliga’nın son haftasında tüm maçlar 16.30’da oynanacak.

61 puanı olan ve averajla üçüncü sırada yer alan Borussia Dortmund, Werder Bremen’i ağırlıyor. Aynı puandaki Hoffenheim ise kümede kalma mücadelesini sürdüren 37 puanlı Augsburg’la karşılaşacak.

35 puanla haftaya 16. sırada giren Hamburg, 37 puanlı Wolfsburg’u yenmesi halinde kümede kalacak ve rakibini ateşe atacak.

Fransa Ligue 1’de de bugün son maçlar oynanırken yarış, kümede kalma hattında sürüyor. 36 puanlı takımlardan Dijon, Toulouse’u ağırlıyor, 36 puanlı Caen ise Paris Saint Germain’e konuk oluyor. 35 puanlı Lorient ise Bordeaux’yla mücadele edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER