Belçika futbolunda deprem: Kulüplere operasyon!

Belçika polisi, ülkenin iki büyük futbol takımı Anderlecht ve Club Brugge'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kulübe dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonu başlattı. Çok sayıda gözaltı var.

Belçika futbolunda deprem: Kulüplere operasyon!
 Belçika federal polisi, ülke futbolunun iki büyük takımı Anderlecht ve Club Brugge’ün de aralarında bulunduğu birçok kulübe, “mali dolandırıcılık, vergi kaçırma ve kara para aklama” soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. Operasyon düzenlenen kulüplerin listesi şöyle: Club Brugge, RSC Anderlecht, Racing Genk, AA Gent, Kortrijk, Lokeren.

İKİ HAKEM DE GÖZALTINDA

BBC Türkçe’nin Belçika basınından aktardığına göre, aralarında eski Anderlecht yöneticisi Herman Van Holsbeeck ve Club Brugge’nin Hırvat çalıştırıcısı Ivan Leko’nunda bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında hakemler Sébastien Delferière ve Bart Vertenten ile Club Brugge teknik direktörü Ivan Leko’nun da bulunuyor. Club Brugge Başkanı Bart Verhaeghe ise VTM Nieuws kanalına açıklamasında “Club Brugge soruşturma konusunda tam bir işbirliği içerisinde olacak. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

RSC Anderlecht’in tesisleri polis kordonuna alınmış durumda.

FİNANSAL SAHTEKÂRLIK, ŞİKE, KARA PARA AKLAMA…

Operasyon, ülkenin önde gelen futbolcu menajerleri Dejan Veljkovic ve Mogi Bayat’ın gözaltına alınması ile başlamıştı. L’Echo gazetesine göre federal savcılık, futbol kulüpleriyle ilgili iki konuyu soruşturuyor. Birincisi futbol ortamında finansal sahtekarlık ve kara para aklama iddiası. Savcılığa göre menajerler, inşaat sektörü aracılığıyla Belçika’daki transfer ücretleri ve komisyonlar üzerinden vergi kaçırıyor. İkinci soruşturma gerekçesi ise Jupiler Pro League’de maçlardaki müdahale ve şike iddialarıyla ilgili.

BAŞKA ÜLKELERE DE UZANDI

Operasyon sadece Belçika ile sınırlı değil. Eşzamanlı olarak Fransa, Lüksemburg, Kıbrıs, Karadağ, Sırbistan ve Makedonya’da 13 ayrı ev ve iş yerine baskın yapıldı. Zanlılara ait banka hesapları ve belgelere el kondu. (Kaynak: BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER