Beşiktaş rekorlarla bitirdi!

Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadeleleri sona erdi. Beşiktaş, puan rekoru kırarak grubu lider bitirdiği gecede aynı zamanda ilk kez Almanya deplasmanında gelip gelmeyi başardı.

Beşiktaş rekorlarla bitirdi!
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları bu gece oynanan maçlarla tamamlandı. Beşiktaş, G Grubu’nu 14 puanla lider bitirdi ve bu sonuçla Türkiye’den bir takımın Şampiyonlar Ligi’nde topladığı en fazla puanı elde etti. Beşiktaş ayırca grubu namağlup bitirerek de bir rekora imza attı. Siyah-beyazlılar, lider olarak gruptan çıkan ilk Türk takımı olmayı da bir önceki maç haftasında başarmıştı.


Almanya’da RB Leipzig deplasmanına düzenli kadrosundan birçok oyuncusunu götürmeyen Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrılmayı bildi. 10’uncu dakikada Lens’e yapılan hareket sonucu kazanılan penaltı atışını Negredo ile gole çeviren Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Golden sonra rakip Leipzig, Beşiktaş kalesini yoklamaya başladı. İki takım da rakibini orta sahada karşılamayınca kale önlerinde maç boyu birçok pozisyon yaşandı.

İlk yarının 1-0 tamamlanmasının ardından özellikle ikinci yarıda Leipzig’in yakaladığı birçok pozisyonda kaleci Tolga Zengin yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi. Fakat Leipzig maçın 87’nci dakikasında Keita ile beraberliği yakaladı.

Golden sonra Beşiktaş yeniden rakip kaleye hücumlarını artırdı ve 90’ıncı dakikada Talisca’nın golüyle yeniden öne geçti. Maç bu sonuçla tamamlandı ve Beşiktaş, Almanya deplasmanında ilk kez galip geldi. Beşiktaş bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda 3’te 3 yapan tek takım oldu. 

Beşiktaş grup maçlarında attığı toplam 11 golle de Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol atan Türk takımı olmayı başardı. Bu akşam alınan Leipzig galibiyetiyle de gruplarda en fazla maç kazanan Türk takımı olayı da başardı.

Beşiktaş’ın bu maçta kalesini koruyan Tolga Zengin ise bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde en fazla kurtarış yapan kaleci oldu. Tolga, bu maçta 10 kurtarışa imza attı. Bu aynı zamanda bir Türk kalecinin turnuvada yapmış olduğu en fazla kurtarış sayısı oldu.

Gruptaki diğer maçta Porto evinde Monaco’yu 5-2 mağlup etti. Aboubakar, Porto’nun iki golüne imza attı. Bu sonuçla grubu 2’nci bitiren Porto Beşiktaş’la birlikte bir üst tura çıkan takım oldu. RB Leipzig ise yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Gecenin diğer maçlarında ise Shaktar Donetsk Manchester City’i 2-1’le geçerek hem yoluna devam etti, hem de rakibini bu sezon ilk kez mağlup eden takım olmayı başardı. Gecede alınan en farklı skor ise Liverpool’un evinde Spartak Moskova’yı 7-0 yenmesiyle elde edildi.

Real Madrid’in Dortmund’u 3-2 yendiği maçta fileleri havalandıran Cristiano Ronaldo ise Şampiyonlar Ligi grup maçlarının tamamında gol atmayı başaran tek futbolcu oldu.

Beşiktaş’ın ikinci turdaki olası rakipleri ise şöyle oldu:

Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shaktar Donetsk, Real Madrid.

Gecenin sonuçları ve bütün gruplarda oluşan puan durumu şu şekilde oldu:

E Grubu

Maribor 1 – 1 Sevilla

Liverpool 7 – 0 Spartak Moskova

F Grubu

Feyenoord 2 – 1 Napoli

Shaktar 2 – 1 Man. City

G Grubu

Porto 5 – 2 Monaco

RB Leipzig 1 – 2 Beşiktaş

H Grubu

Real Madrid 3 – 2 Borissia Dortmund

Tottenham 3 – 0 APOEL

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER