Futbol dünyası Chapecoense için omuz omuza    

Kolombiya'ya final maçı için giderken uçağı düşen Chapecoense Kulübü için spor dünyası seferber oldu.

Futbol dünyası Chapecoense için omuz omuza    
 Brezilya'nın Chapecoense Real futbol takımı oyuncularının da içinde bulunduğu Bolivya'dan Kolombiya’ya giden uçak Rionegro kenti yakınlarına düştü. Yetkililer, uçaktaki 81 kişiden 75'inin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Futbol dünyası da "Brezilya'nın Leicester'ı" olarak anılan Chapecoense için bir yandan yas tutarken bir yandan destek ve dayanışma sürdürüyor.

BREZİLYA KULÜPLERİNDEN ORTAK BİLDİRİ

Brezilya'nın futbol kulüpleri, Chapecoense takımını taşıyan uçağın Kolombiya'da düşmesi dolayısıyla ortak bildiri yayımladı. Kulüpler, internet sitelerinden yaptıkları bildiride Brezilya Futbol Federasyonu'ndan talepte bulunarak, Chapecoense'nin 2017 sezonunda ücretsiz futbolcu kiralayabilmesini ve üç sezon boyunca küme düşmekten muaf tutulmasını istedi. Atletico Nacional Kulübü de, Sudamericana Kupası gelirinin uçak kazasında hayatını kaybeden Chapecoenseli futbolcu ve teknik heyetin ailelerine verilmesini talep etti.

PALMEİRAS SON MAÇINA CHAPECOENSE FORMASIYLA ÇIKACAK

Brezilya Serie A'da sezonun bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Palmeiras ligin son maçına uçağı düşen Chapecoense takımının formasıyla çıkacak. Brezilya Futbol Federasyonu, Palmeiras'ın başvurusunu kabul ederek izin verdi.Palmeiras uçak kazası nedeniyle Güney Amerika kıtasındaki tüm futbol müsabakaları durdurulduğundan normalde bu pazar günü karşılaşacağı Vitoria ile muhtemelen 11 ya da 12 Aralık'ta karşılaşacak. Palmeiras maça yeşil renkli Chapecoense formasıyla çıkacak. Bu arada, Kolombiya, Bogota'daki La Torre Colpatria gökdeleninin dış cephesindeki ışıklandırmalara Chapecoense takımının arması ve renklerinin yanı sıra siyah bant konulduğu görüldü.

DÜNYA KULÜPLERİNDEN ANMA

İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona’nın yanı sıra İngiliz devi Chelsea’da sabah antrenmanından önce  Chapecoense için saygı duruşunda bulundu.

YILDIZLARDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Facianın ardından dünya yıldızları da kayıtsız kalmadı. Eskisiyle yenisiyle birçok futbolcu başsağlığı mesajı yayınladı. Arjantinli efsane isim Diego Armando Maradona, Chapecoense'in trajik uçak kazasına sessiz kalmadı. Resmi Facebook sayfası üzerinden açıklamalarda bulunan Maradona, kazada hayatını kaybedenler için çok üzgün olduğunu söylerken, bundan sonra Brezilya kulübünün bir taraftarı olduğunu açıkladı. Pele'de Instagram sayfasından bir mesaj yayımladı.Paylaşımında; “Chapecoense, Santa Catarina eyaletindeki küçük bir kasaba takımıydı. Brezilya futbolunda elit bir seviyeye ulaşmışlardı. Sadece Brezilya değil, Güney Amerika futbolunda çok iyi yerlere gelmişlerdi. Bu bir trajedi. Yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Huzur içinde yatın...'' ifadelerini kullandı. Messi başsağlığı mesajında "Hayatını kaybeden herkese ve Chapecoense taraftarlarına baş sağlığı diliyorum" derken, Cristiano Ronaldo "Chapecoense trajedisi nedeniyle şoktayım. Hayatını kaybedenlerle birlikteyim. Tüm Brezilya futbolunun başı sağolsun" dedi.

ATLETİCO NACİONAL'DEN ÇAĞRI

Chapecoense'nin Sudamericana Kupası'ndaki rakibi Kolombiya takımı Atletico Nacional, taraftarlarına çağrı yaptı. Çağrıda "Maçın oynanacağı statta toplancağız ve Chapecoense için anma töreni düzenleyeceğiz" mesajı yer aldı.

BEDELSİZ OYUNCU KİRALANACAK

Ayrıca Gremio başta olmak üzere tüm Brezilya kulüpleri 1 ya da 2 oyuncusunu Chapecoense'ye bedelsiz kiralayabileceklerini bildirdi. Arjantin Ligi ekiplerinden Racing Club da, Chapecoense'ye bedelsiz olarak oyuncularını kiralamaya hazır olduklarını açıkladı.

KULÜPLER, CHAPECOENSE LOGOSUNA BÜRÜNDÜ

Brezilya Ligi'nde mücadele eden tüm takımlar, sosyal medya hesaplarının profil fotoğraflarını Chapecoense logosuna çevirdi.

COPA SUDAMERİCANA ŞAMPİYONU İLAN EDİLECEK

Organizasyon, Chapecoense ve Atletico Nacional'i aynı anda ya da sadece Chapecoense'yi Copa Sudamericana'nın şampiyonu ilan edecek. Chapecoense ve Atletico Nacional'in aynı anda şampiyon ilan edilmesi durumunda iki takım da Libertadores'e doğrudan katılacak.

PSG, 40 MİLYON EURO BAĞIŞLAYACAK

Fransa'nın önde gelen takımlarından Paris SG, Chapecoense'ye 40 milyon euro bağış yapmak istediklerini FIFA'ya bildirdi.

TFF'DEN MESAJ

Türkiye Futbol Federasyonu, Brezilya'nın Chapecoense takımını taşıyan uçağın Kolombiya'da düşmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Federasyonunun internet sitesinden yayımlanan mesajda, “Korkunç kazada hayatını kaybedenler için derin üzüntümüzü belirtir; Brezilya Futbol Federasyonu, aileleri, sevenleri ve spor camiasına başsağlığı dileriz." yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER