İkinci Lig'e dönen Altay'da bayram havası

Altay'ın 6 yıl aradan sonra yeniden 2. Lig'e yükselmesi İzmir'de büyük sevinç yarattı. Teknik Direktör Cüneyt Biçer "Çok cefasını çektiğimiz uzun bir maraton oldu. Sonunda istediğimizi aldık" dedi.

İkinci Lig'e dönen Altay'da bayram havası
 Sport Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta Antalya’da oynanan Play off finalinde Kocaelispor’u penaltı atışları sonucunda 6-5 mağlup ederek 2 yıl sonra yeniden 2’nci Lig’e yükselen Altay’da bayram havası yaşanıyor. Daha önce bir kez küme düşme, bir kez de play off’ta elenme acısı yaşadığı Antalya’da bu defa taraftarının yüzünü güldüren siyah beyazlılar, 15 yıl sonra gelen kupa sevincinin tadını çıkarıyor.


Şimdiye kadar Süper Lig’e yükselme adına farklı sezonlarda yer aldığı play off maceralarında her defasında sahadan boynu bükük ayrılan Altay, altıncı play off deneyiminde ilk kez üzülen taraf olmadı. Çok mutlu olduklarını dile getiren Teknik Direktör Cüneyt Biçer, “Göreve geldiğimizde direkt ya da endirekt bir üst lige çıkacağımızı söylemiştik. Hep geriden koşarak geldik, lider Sancaktepe’ye bir türlü yetişemedik. Çok cefasını çektiğimiz uzun bir maraton oldu. Sonunda istediğimizi aldık” dedi.

Çok keyifli bir final olduğunu anlatan Biçer, şöyle devam etti: “Kocaelispor da çok önemli bir camia. Maçta çok pozisyon bulan, oyunu forse eden bizdik. Kaçırdığımız penaltı kırılma noktalarıydı. Tüm olumsuzluklara rağmen takım geri adım atmadı, ayakta kaldı. En büyüğünden en küçüğüne herkes yüksek mücadele sergiledi. Nasip penaltılarla kazanmakmış. Son penaltı ile son noktayı koymak, buraya çok büyük şeyler kazandırmış İbrahim Akın’a nasip oldu. Tüm camiaya hayırlı olsun. Antalya’ya gelen, gelemeyen herkesin mutluluğu daim olsun. Bu takım bir üst lige, sonrasında bir üst lige daha çıkmayı hak ediyor, çıkacaktır. İçinde büyüyüp yol aldığım, oyuncu olarak altyapısında hizmet verdiğim Altay’a, antrenör olarak ilk senemde şampiyonluk yaşatmak, müzeye bir kupa daha koyabilmek benim için çok özel. İnşallah devamı gelir, Altay hak ettiği yerde olur.”

ŞAMPİYONLUK TURU YARIN

Antalya’da dünkü zaferin ardından kaldığı otelde konaklayan Altay, bu akşam havayoluyla İzmir’e dönecek. Sabah saatlerinde kente dönmesi gereken siyah beyazlılarda kafiledeki kişi sayısının 70’e yükselmesi üzerinde uçuş saati değiştirildi. Akşam üzeri İzmir’e dönecek Altay, yarın üstü açık otobüsle Alsancak’ta şampiyonluk turu atacak. / DHA

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER