Ligi sonuncu tamamlayan Sion'un 'askerliği' bitti!

Salih Uçan'ın formasını giydiği Sion'un ceza olarak gönderildiği devre arasındaki askeri kampı sona erdi.

Ligi sonuncu tamamlayan Sion'un 'askerliği' bitti!
Fenerbahçe’nin sezon başında Sion’a kiraladığı Salih Uçan askeri kamp deneyimi yaşadı. Kamp döneminde ise futbolcular tam anlamıyla bir asker hayatı yaşadı. Yürüyüş, koşu, görevler, yemekler ve aileyle iletişimin azaltılması. Montpellier’de sona eren askeri kampın ardından Sion Teknik Direktörü Gabri ve bazı futbolcular izlenimlerini aktardı. Sion Başkanı Constantin ligin ilk yarısını son sırada bitirmeleri halinde halinde devre arasında tüm takımı askeri kampa götüreceğini açıklamıştı ve sözünü tuttu. Sion futbolcuları bu kampta tam anlamıyla bir ‘asker hayatı’ yaşarken, kampın sona ermesinin ardından teknik direktör Gabri ve bazı futbolcular izlenimlerini aktardı. İşte askeri kampta futbolculara uygulanan şartlar:


HARİTASIZ PUSULASIZ KURTARMA!

Futbolcuların ellerinde harita ve pusula yok. Belirlenen bir yere rehine ve başına iki adam, bir polis köpeği bırakıldı. Futbolcular ise ormanlık alanda ellerinde harita olmadan rehineyi kurtarmak için mücadele ettiler.

107 KİLOLUK LASTİKLE YARIŞ

Futbolcular yaklaşık 3’erli takıma ayrılarak 107 kilo ağırlığındaki lastikleri iterek birbirleriyle yarıştılar. Bunun yanı sıra birçok askeri eğitim alınırken, kicboks da yapıldı. Kapmta sabah 05.00’de kalkıldı ve futbolcular 05.30’da sırtlarında yük bulunan çantalarla birlikte yürüyüşe çıktı.

KASAMİ: SALDIRIYA UĞRADIK SANDIM!

Sion futbolcusu Kasami ise askeri kampın izlenimlerini şu sözlerle aktardı, “Hayatım boyunca hep yurt dışındaydım. Bu gerçekten çok büyük bir meydan okuma, bir serüvendi benim için. Hayatımda hiç yapmadım. Hatta bir ara kıyafetlerime baktım, çok havalı görünüyordu. Kendimi terminatör gibi hissettim. Geceyi dışarıda geçirdik. Gerçekten çok korktum. Saat 03.00’te uyumaya
çalıştım. 05.30’da kalkıp yürüyüşe gidiyorduk. Saat 05:00 gibi bir patlama sesiyle uyandık. Saldırıya uğradık sandım. Herkes birbirine ‘kim ateş etti’ diye soruyordu.

‘ÇOK ZORLANANLAR OLDU’

Öte yandan Sion Teknik Direktörü Gabri ise İsviçre basınında Blick’e yaptığı açıklamada futbolcuların kendilerine zarar vermeyi düşünüp düşünmedikleri sorusuna gülerek, “Hayır tabii ki, öyle bir şey olmadı” yanıtını verdi. İspanyol teknik adam, “Bu kamp kesinlikle faydalı oldu. Kampın başlangıcına şüphe, öfke ve korku vardı herkeste. Tabii ki çok zorlananlar oldu. Bunu söyleyebilirim” dedi. (Kaynak: Futbol Arena)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER