Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti

Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti
Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Siroza bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi altında olan ve karaciğer nakli yapılan Süleymanoğlu, son olarak beyin kanaması nedeniyle ameliyat olmuştu. Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Süleymanoğlu’nun ailesine, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı diledi.

Erdoğan, Rize’de partisinin 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşması sırasında haberi aldı. Bunun üzerine Erdoğan, “Dünya ve olimpiyatlarda şampiyonumuz olan Naim Süleymanoğlu, haftalardır maalesef yoğun bakımdaydı. Kendisini hastanede ziyaret ettik ve az önce de rahmet-i rahmana kavuştu. Allah taksiratını affetsin, tüm yakınlarına, ailesine Allah’tan sabırlar diliyoruz, milletimizin de başı sağ olsun” dedi.

KILIÇDAROĞLU: SANA MİNNET BORÇLUYUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, "Ülkemize yaşattığın gururlar için sana minnet borçluyuz. Milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum" dedi. 

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Naim Süleymanoğlu'nun vefatının ardından hastaneye geldi. Şahin hastane önünde yaptığı açıklamada, "Cenaze yarın nasip olursa Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacaktır ve Edirnekapı'da defnedilecektir. Ben hocalarımıza, hastane yönetimine ve tüm bu konuyla yakından ilgilenen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cenab'ı Haktan rahmet diliyorum" dedi. 

Naim Süleymanoğlu

‘NAİM SÜLEYMANOĞLU'NU BUGÜN 14.50 İTİBARİYLE KAYBETTİK’

Hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat "İşin doğasında olan bir takım problemler yaşadık. Her türlü medikal protokolü ve tedaviyi geniş bir ekiple, konsensüsle karar vererek yaptık. Tüm müdahalemize rağmen Naim Süleymanoğlu'nu bugün 14.50 itibariyle kaybettik. Başımız sağ olsun" dedi. 

FUTBOL MÜSABAKALARINDA SAYGI DURUŞU YAPILACAK 

Naim Süleymanoğlu anısına; 18, 19 ve 20 Kasım 2017 tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel ve amatör lig müsabakalarında saygı duruşunda bulunulacak.

Süper Lig, TFF 1, 2, ve 3. Lig ile amatör liglerde yapılacak tüm karşılaşmalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak. Ayrıca isteyen kulüpler, siyah kol bantları ile sahaya çıkabilecek. 

NE OLMUŞTU ?

Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR ?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967'de Bulgaristan'da dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu, haltere 1977'de başladı. 15 yaşında iken Brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. Onaltı yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER